TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Oscar Zias nya besked om kärleken – efter tuffa uppbrottet

24 apr, 2020 
Linnea Lundgren
Oscar Zia
Det var ett år sedan Oscar Zia och hans dåvarande pojkvän bröt upp – något som tog väldigt hårt på Oscar.
Nu avslöjar artisten flera detaljer kring sitt kärleksliv idag.
Annons
Oscar Zia om kärleksresan med pojkvännenBrand logo
Oscar Zia om kärleksresan med pojkvännen

2012 dök artisten Oscar Zia, idag 23 år gammal, upp i tv-rutan för första gången då han hamnade på åttonde plats i den svenska versionen av X Factor. Redan året där på debuterade han i Melodifestivalen och sedan dess har medverkat i program som Let’s dance, Så ska det låta och Réenes brygga. Oscar har även arbetat med flera stora artister som Benjamin Ingrosso och Molly Sandén.

När han ställde 2016 ställde upp i Melodifestivalen för tredje gången valde Oscar även att i en känslosam intervju med Aftonbladet att berätta om sin sexuella läggning, något han fram till dess inte riktigt vågat göra.

– Jag var tvungen att försvara och hitta på. För jag var inte riktigt bekväm i det då. Bekväm i mig själv. Utan jag tänkte ”det är väl såhär det ska vara”. Kan jag vara flickidol och homosexuell? Jag visste inte om det gick. Och för att vara helt ärlig, i ettan på gymnasiet tänkte jag lite ”det här går över, det kommer bli bra. Jag kommer gifta mig med en kvinna och skaffa barn”, sa han då.

Annons

Börjat gå på antidepressiva

Nu berättar Oscar i en ny intervju om att 2019 var ett av de värsta åren i hans liv. Bland annat på grund av att han efter ett längre förhållande bröt upp med sin dåvarande pojkvän och plågades av ångest.

– Jag har pratat om 2019 som för mig var ett rövhål. Men just nu mår jag ändå ganska bra. Jag går till psykologen och tar antidepressiva. Mina känslor försvinner inte och jag har fortfarande ångest. Men jag har lärt mig att hantera dem. Jag har gett mig själv en möjlighet att kunna hitta ett verktyg för att hantera ångesten och mitt skitmående i stället för att dricka alkohol till allt för tidiga mornar, säger han till  Aftonbladet.

Väldigt långt bort

Tiden efter uppbrottet har med andra ord varit otroligt jobbig för Oscar och enligt honom själv vill han aldrig vara med om en liknande separation ingen. Trots att han själv menar att det “inte är toppen” att vara singel under karantäntider säger han även till tidningen att en ny relation inte är på tapeten:

– Min vardag har ju förändrats helt, helt plötsligt lever man ett liv själv. Men det har varit skönt att jag kunnat lägga mer tid på mig själv. Innan pandemin försökte jag leva ett singelliv och det var kul. Jag vill ju ha en relation, men det är jävligt långt borta för mig just nu.

Annons