Oscar Zia avslöjar sanningen om uppbrottet från ex-pojkvännen

Oscar Zia om sanningen bakom uppbrottet från pojkvännen

Oscar Zia och pojkvännen Jonathan Rander blev ett par under 2018.
Nu berättar Oscar om sanningen bakom relationen.
– Det är så svårt att släppa något som har varit en så stor del av ens liv, säger Oscar Zia i podcasten Zia – om en låt med en vän.

Artisten Oscar Zia, 23, är en av Sveriges stora popstjärnor. Han har flertalet gånger tävlat i Melodifestivalen och i början av 2018 debuterade Oscar med sin första singel på svenska.

Under hösten samma år gick Oscar Zia ut med att han hittat kärleken i pojkvännen Jonathan Rander, 29. När Hänt i somras pratade med Oscar hade paret varit tillsammans i ett knappt år och Oscar förklarade att relationen rullade på bra.

– Han är cool och tar allting avslappnat, jag tycker relationen är väldigt bra. Det är i alla fall ingen kris än, sa Oscar Zia till Hänt med ett leende.

Sanningen om relationen

Två år efter debuten på svenska har Oscar Zia återigen släppt ny musik. Nyligen släpptes singeln Dansar och i sin podcast Zia – om en låt med en vän pratar Oscar med artistkollegan och vännen Molly Sandén om låten. Oscar berättar att låten handlar om en relation som inte längre fungerar – och avslöjar att det är självupplevt då hans relation inte heller fungerade längre.

– Det är båda två i den här relationen som inte fungerar, för det gjorde… Det har liksom inte min relation gjort, säger Oscar när han förklarar låten och fortsätter:

– Jag tror att det här någonstans var början på själva uppbrottet. Att det är det här ”vi fortsätter dansa för varandra”.

”För mig har det varit så svårt”

Molly Sandén stämmer in och säger att det är som att ”elefanten” står där i rummet, men att både Oscar och hans tidigare partner inte låtsas om det.

– Exakt, elefanten är där. Vi fortsätter, vi kör det här. För det är alldeles för jobbigt att se allting på riktigt. Du vet ju precis vad jag pratar om – den känslan av att… Att älska någon är ju det finaste man kan göra, men när det slutar liksom ”boosta” en själv på något sätt. När det slutar vara kul. Det slutar liksom finnas en större mening med det. Det är bara det här eviga dansandet som sker, vi dansar och håller andan, vi fortsätter bara att dansa. Vi ljuger för varandra, vi skiter i vad vi tycker och känner utan så länge ”the show must go on” typ. Den känslan är låten för mig, berättar Oscar Zia öppenhjärtigt.

Molly Sandén frågar hur långt ifrån låtens känsla Oscar är idag, varav Oscar erkänner att han just nu upplever dessa känslor.

– Jag tycker fortfarande jag är i texten, svarar Oscar och fortsätter kryptiskt:

– Vi dansar fortfarande, det låter komiskt men så är det. För mig har det varit så svårt… Det är så svårt att släppa något som har varit en så stor del av ens liv, säger Oscar Zia i podcasten.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!