Artikeln innehåller reklamlänkar

Oscar Enestad om kärleken till 29 år äldre Cecilia Dahlbom

Oscar Enestad och Cecilia Dahlbom

Oscar Enestad sjunger om flickvännen Cecilia Dahlbom när han tävlar i Melodifestivalen 2019. Nu berättar han om deras tuffa kamp att bli accepterade som ett par trots åldersskillnaden på 29 år.

Igår stod det klart att Oscar Enestad, 21, tävlar i Melodifestivalen 2019. Han har tidigare tävlat tillsammans med gruppen FO&O och sina forna bandmedlemmar Felix Sandman, 20, och Omar Rudberg, 20. Den här gången tävlar han dock ensam med bidraget I love it som han själv har varit med och skrivit.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Låten är en poppig upptempolåt, men budskapet är något helt annat än glatt.

– Den är ganska vemodig, sorglig, den är smärtsam, säger Oscar när Hänt träffar honom på Melodifestivalens presskonferens.

Han berättar att han har skrivit den utifrån sitt eget förhållande med Cecilia Dahlbom, 50. Paret har fått en hel del kommentarer om framför allt åldersskillnaden på 29 år och de har fått kämpa hårt för sin kärlek under de fyra år de varit tillsammans.

De första åren smög de med sin kärlek och det dröjde länge innan de visade upp sig i offentligheten tillsammans. Paret är privata av sig och pratar sällan om sitt förhållande, men nu ska Oscar alltså sjunga om deras kärlek i Melodifestivalen 2019.

– Det är en kärlekslåt, om frigörelse och att man ska få älska den man vill och vara den man är. Den resan jag har gått igenom med mig och min tjej och de känslor som jag har upplevt under den här tidens gång, berättar han.

Cecilias reaktion på låten

För Cecilias del gör det ingenting att hennes pojkvän nu ska sjunga om dem inför miljontals tittare berättar Oscar. Att de har varit så privata av sig är till stor del på grund av honom.

– Den som är mest privat är jag, fast jag lever i det här yrket. Jag värnar om min integritet och det kommer jag fortfarande göra fast att jag sjunger den här låten. Men jag kommer att släppa på det också nu. Det här kommer bli bra, avslutar Oscar Enestad.

LÄS MER: Cecilias, 49, oväntade ord till FO&O-Oscar – skriver öppet om sin kärlek

LÄS MER: Här är alla tävlande artister i Melodifestivalen 2019

FOTO: IBL/Karin Törnblom

SENASTE NYTT!