TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Oscar Enestad om kraschen – efter kärlekshyllningen till Cecilia

25 feb, 2019 
AvOla Brising
Oscar Enestad och Cecilia Dahlbom
Låten om kärleken till Cecilia Dahlbom betydde allt för Oscar Enestad. Efter sändningen satt han på sitt hotellrum och undrade vad som gått fel.
Annons
John Lundviks ärliga ord om stödet efter Eurovision song contestBrand logo
John Lundviks ärliga ord om stödet efter Eurovision song contest

Oscar Enestad, 21, tävlade i Melodifestivalen med bidraget I love it som handlade om hans relation med 29 år äldre Cecilia Dahlbom, 50.

– Det är en kärlekslåt, om frigörelse och att man ska få älska den man vill och vara den man är, har Oscar berättat för Hänt.

I låten sjöng han bland annat om hur hans föräldrar haft svårt att acceptera hans flickvän och framträdandet var väldigt känslomässigt för Oscar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Låten betyder mycket för honom och det finns en speciell anledning till att han så öppet väljer att dela med sig av kärleksrelationen.

– När låten skrevs så kände jag bara att ”nu är det dags”. I och med det beslutet så känns det bra nu. Jag har ett budskap och hoppas att jag kan influera andra människor med det här i den här frågan. Man ska älska vem man vill. De andra som säger emot kan sätta sig ner, berättade han för Hänt.

Men trots att han var så självutlämnande gick det inte alls som artisten hade tänkt sig. Istället för att gå direkt vidare till final kom han sist i sin deltävling.

Annons

Ensam på hotellrummet

Nu berättar Oscar om kraschen, om hur han efter tävlingen gick in på sitt hotellrum för att få vara ensam en stund och smälta det förkrossande nederlaget:

– Jag stod där helt själv där inne och tänkte ”Vad var det som hände?”, sen tänkte jag tillbaka på uppträdandet och tänkte ”Fan vad bra det var”. Lite konstigt att det inte gick hem, men det är inte jag som bestämmer och det respekterar jag, säger han i en intervju med Expressen.

Som tur var fanns sambon på plats för att stötta honom i Malmö. Och på efterfesten utbröt jubel då DJ:n spelade Oscars låt och han och Cecilia stod tätt ihop på dansgolvet. Det bildades en ring kring paret då Oscar sjöng med i sin låt, nu med flickvännen precis framför sig istället för långt ut i publiken.

De båda stannade kvar länge på efterfesten och hann med ytterligare en svängom till Oscars låt. När låten sattes på för andra gången var de två inte i närheten av varandra, men så fort Cecilia hörde att det var I love it som spelades igen kom hon springandes till Oscar.

FOTO: TT

Annons