LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Oscar Enestad om kärlekskampen med Cecilia Dahlbom

28 apr, 2020 
Cecilia Dahlbom och Oscar
För tre år sedan avslöjade Oscar Enestad att han träffat kärleken i en 29 år äldre kvinna.
Nu är artisten aktuell med ny musik – och det verkar som att han ännu en gång har skrivit om relationskampen med flickvännen Cecilia Dahlbom.
Annons
Mello-outfitsBrand logo
Mello-outfits

Artisten Oscar Enestad, 23, var tidigare känd som en av medlemmarna i musiktrion FO&O. 2017 gick de skilda vägar och sedan dess har Oscar satsat på en solokarriär. Förra året ställde han upp i Melodifestivalen med bidraget I love it men lyckades dessvärre inte ta sig vidare till final.

Låten som Oscar framförde i Melodifestivalen 2019 handlar om hans kärleksrelation med Cecilia Dahlbom, 51. Det skiljer hela 29 år mellan Oscar och flickvännen, något som har lett till att de stött på en del motstånd från sin omgivning. För Nöjesbladet berättade Oscar Enestad om kopplingen mellan förhållandet och låten.

– Den handlar om att man ska få älska vem man vill. Den handlar om att stå upp för sig själv och följa sitt hjärta, oavsett vad nån säger. Jag har skrivit utifrån mitt perspektiv med mig och min tjej, sa han då.

Flickvännen tyckte att Oscars framträdande i Mello var strålande.

– Jag är speechless. Jag är så stolt över honom, sa Cecilia Dahlbom till Aftonbladet på efterfesten.

Annons

Nya orden om kärlekskampen

Efter sin medverkan i Melodifestivalen 2019 har Oscar fortsatt skapa musik. Förra veckan släppte han låten Sänker våra glas på innergården, och i en intervju med sajten Bands of tomorrow berättar artisten mer om den.

Sänker våra glas på innergården skapades efter att vi spelade en pianoslinga medan vi väntade på ett möte. Vi tyckte alla att det lät bra, så vi fortsatte arbeta med den när vi gick in i studion.

Oscar Enestad avslöjar även budskapet med texten och det är tydligt att även denna låt handlar om kärlekskampen med flickvännen Cecilia Dahlbom.

– Den handlar om att flyga på moln efter euforin av att träffa den du älskar medan du upplever osäkerheten om hur framtiden ser ut, säger han till sajten.

I ett inlägg på Instagram har Oscar delat med sig av en textrad ur låten. Denna lyder:

”Sänker våra glas på innergården. Utan några tankar vart vi ska”.

I kommentarsfältet har Cecilia Dahlbom lämnat en kärleksfull emoji.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Johan Nilsson/TT

Annons