LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Oscar Enestad och Cecilia Dahlboms kärlekskamp – så är deras relation idag

21 dec, 2019 
Malin Ljung
Oscar Enestad och 29 år äldre Cecilia Dahlbom föll för varandra för fyra år sedan och inledde en relation.
Sedan dess har de försvarat sin kärlek, samtidigt som de varit fåordiga om förhållandet.
Så här ser deras kärlekssaga ut idag.
Annons
Mello-aktuella Hanna FermBrand logo
Mello-aktuella Hanna Ferm

I drygt fyra år har den tidigare FO&O-medlemmen Oscar Enestad, 22, och retaurangchefen Cecilia Dahlbom, 51, varit ett par. Men det har inte alltid varit en självklarhet för dem att prata om sin relation, sanningen är att de fram till ifjol vägrade säga ett ord om sitt förhållande.

Första gången Cecilia Dahlbom dök upp vid Oscar Enestads sida var under Melodifestivalen 2017 när han tävlade med gruppen The FO&O. Trots att hon syntes vid hans sida under efterfesterna så yppade de inte ett ord om förhållandet, och vägrade konsekvent att svara på frågor om sin relation.

Cecilia Dahlboms ord om förhållandet med Oscar Enestad

Det var först när de kom hand i hand till Elle-galan 2018 som de för första gången talade ut i en exklusiv intervju med Hänt.

– Vi har varit tillsammans i snart tre år och bott ihop i ett och ett halvt. Det är inget konstigt alls, vi trivs ihop, sa Cecilia till Hänt samtidigt som hon höll om Oscar.

Annons

I början av 2019 tävlade Oscar Enestad i Melodifestivalen som soloartist med låten I love it. En låt som faktiskt handlade om kärleken till Cecilia Dahlbom, men också om det motstånd de mött från omgivningen.

– Låten handlar om kärlek, att man ska få älska vem man vill och stå upp för sig själv. Men den handlar även mycket om smärta. Jag har skrivit den utifrån mitt eget förhållande – om de påtryckningar som jag känt från andra människor och hur det påverkat mig, berättade han för SVT.

Cecilia Dahlbom är 29 år äldre än Oscar Enestad och i texten till Melodifestivalen-bidraget sjöng han bland att om hur ”andra säger att det är någonting fel med oss” och sedan att det är ”meningslöst att försöka ta ifrån oss det som är vårt”.

Efter Melodifestivalen har Oscar Enestad släppt musik på svenska för första gången. Bland annat låten Vi var som inga andra.  Samtidigt stängde han inte dörren för att det kan komma material på både engelska och svenska.

Annons

Cecilia Dahlboms kärlekshälsning till Oscar

På sociala medier har Oscar och Cecilia varit lika diskreta med sitt förhållande, men i början av februari 2019 publicerade Oscar Enestad en bild på sig själv med flickvännen. I inlägget beskrev han om hur mycket låten I love it betydde för honom och varför texten ligger honom extra nära hjärtat.

”Den här låten är till alla er som inte känt er accepterade för vem man är och vem man vill vara med. Låt aldrig någon tala om för dig hur DU ska leva ditt liv, vem man bör älska och inte bör älska”, skrev han bland annat.

Cecilia Dahlbom brukar dock återfinnas i Oscar Enestads kommentarsfält. Så sent som för bara några dagar sen kommenterade hon kärleksfullt på pojkvännens bild där han står i regnet.

”Du…”, skrev hon med ett hjärta.

Cecilia Dahlboms kärleksord till Oscar Enetad
Cecilia brukar kommentera kärleksfullt till Oscars bilder på Instagram. Här bara för några dagar sen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: Instagram, TT/Johan Nilsson

Annons