Oscar Enestad, 21, om vändningen i relationen med Cecilia Dahlbom, 50

Oscar Enestad och Cecilia Dahlbom

Oscar Enestad, 21, och Cecilia Dahlbom, 50, har tidigare inte velat prata om sitt förhållande. Nu berättar han för Hänt vad som fick honom att ändra sig.

Den tidigare FO&O-medlemmen Oscar Enestad, 21, tävlar i Melodifestivalens andra delfinal i Malmö med bidraget I love it.  Låten handlar om hans egna relation med den 29 år äldre Cecilia Dahlbom, 50.

– Det är en kärlekslåt, om frigörelse och att man ska få älska den man vill och vara den man är. Den resan jag har gått igenom med mig och min tjej och de känslor som jag har upplevt under den här tidens gång, har Oscar tidigare berättat för Hänt.

Annons: Känns ditt hår vintertrött och slitet? Hårkontroll har allt du behöver. Här hittar du produkterna som reparerar, skyddar och ger ditt hår näring!

Han och Cecilia har varit ett par i tre år, men väntade ett helt år med att gå ut med det offentligt. De har dock alltid varit fåordiga gällande relationen, fram tills nu. Oscar förklarar själv varför han gick från att knappt vilja prata om kärlekslivet till att plötsligt sjunga om det inför miljontals tv-tittare.

– När låten skrevs så kände jag bara att ”nu är det dags”. I och med det beslutet så känns det bra nu. Jag har ett budskap och hoppas att jag kan influera andra människor med det här i den här frågan. Man ska älska vem man vill. De andra som säger emot kan sätta sig ner, säger han.

I låten sjunger han om hur hans föräldrar har haft svårt att acceptera hans flickvän. Det är mycket känslor som väller upp för sångaren under numret och han säger själv att han aldrig tidigare varit så utlämnande som han är just nu.

– Det är absolut jätteknepigt. Jag har aldrig gjort det på den här nivån innan. 

Cecilia Dahlbom stöttar Oscar Enestad i Melodifestivalen

Paret lever numera som sambos och Cecilia är på plats i Malmö för att stötta sin partner under tävlingen. Föräldrarna hejar på honom hemifrån. Oscar poängterar att allt har slutat lyckligt och att det därför inte bara är ledsamma känslor som dyker upp när han sjunger låten.

– Jag känner glädje och lycka men såklart även sorg för jag sjunger om en sorglig sak. Men det är mestadels glädje, för kärleken vinner alltid, säger Oscar Enestad.

Se bilder på Oscar Enestad och Cecilia Dahlbom här:

Oscar Enestad och Cecilia Dahlbom visade för första gången sin kärlek öppet på Elle-galan 2018. Foto Shimoda Media

För Hänt talade för första gången öppet om sin relation. 

Oscar och Cecilia pekades ut som par under Melodifestivalen 2017 då Oscar tävlade med The Fo&o.

Men då ville de inte prata om relationen eller ställa upp på bild tillsammans.

I Melodifestivalens kulisser fanns dock Cecilia med för att ge Oscar sitt stöd.

Även på Melodifestivalens efterfester fanns Cecilia med vid Oscars sida.

Det är först på Elle-galan 2018 som Oscar och Cecilia bekräftade sin relation.

De avslöjade att de bott tillsammans i 1,5 år, och varit ett par i tre år.

LÄS MER: Oscar Enestad om kärleken till 29 år äldre Cecilia Dahlbom

LÄS MER: Kändisparen med störst åldersskillnad – så träffades de

LÄS MER: VINN BILJETTER TILL MELLO-FINALEN

FOTO: Ibl/Karin Törnblom

SENASTE NYTT!