LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Oscar Enestad, 21, om vändningen i relationen med Cecilia Dahlbom, 50

09 feb, 2019 
AvStina Dahlgren
Oscar Enestad och Cecilia Dahlbom
Oscar Enestad, 21, och Cecilia Dahlbom, 50, har tidigare inte velat prata om sitt förhållande. Nu berättar han för Hänt vad som fick honom att ändra sig.
Annons

Den tidigare FO&O-medlemmen Oscar Enestad, 21, tävlar i Melodifestivalens andra delfinal i Malmö med bidraget I love it. Låten handlar om hans egna relation med den 29 år äldre Cecilia Dahlbom, 50.

– Det är en kärlekslåt, om frigörelse och att man ska få älska den man vill och vara den man är. Den resan jag har gått igenom med mig och min tjej och de känslor som jag har upplevt under den här tidens gång, har Oscar tidigare berättat för Hänt.

Han och Cecilia har varit ett par i tre år, men väntade ett helt år med att gå ut med det offentligt. De har dock alltid varit fåordiga gällande relationen, fram tills nu. Oscar förklarar själv varför han gick från att knappt vilja prata om kärlekslivet till att plötsligt sjunga om det inför miljontals tv-tittare.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– När låten skrevs så kände jag bara att ”nu är det dags”. I och med det beslutet så känns det bra nu. Jag har ett budskap och hoppas att jag kan influera andra människor med det här i den här frågan. Man ska älska vem man vill. De andra som säger emot kan sätta sig ner, säger han.

Annons

I låten sjunger han om hur hans föräldrar har haft svårt att acceptera hans flickvän. Det är mycket känslor som väller upp för sångaren under numret och han säger själv att han aldrig tidigare varit så utlämnande som han är just nu.

– Det är absolut jätteknepigt. Jag har aldrig gjort det på den här nivån innan.

Cecilia Dahlbom stöttar Oscar Enestad i Melodifestivalen

Paret lever numera som sambos och Cecilia är på plats i Malmö för att stötta sin partner under tävlingen. Föräldrarna hejar på honom hemifrån. Oscar poängterar att allt har slutat lyckligt och att det därför inte bara är ledsamma känslor som dyker upp när han sjunger låten.

– Jag känner glädje och lycka men såklart även sorg för jag sjunger om en sorglig sak. Men det är mestadels glädje, för kärleken vinner alltid, säger Oscar Enestad.

Se bilder på Oscar Enestad och Cecilia Dahlbom här:

FOTO: Ibl/Karin Törnblom

Annons