LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Oscar Enestad, 21, om kärlekskampen för Cecilia, 50: ”Tufft”

08 feb, 2019 
AvOla Brising
Oscar Enestads bidrag i Melodifestivalen heter I love it och handlar om hans relation med 50-åriga Cecilia. Nu berättar artisten mer om sin kamp för kärleken.
Annons

Den tidigare FO&O-medlemmen Oscar Enestad, 21, tävlar i Melodifestivalens andra delfinal i Malmö med bidraget I love it, en låt han själv varit med och skrivit, och låten är till stor del självbiografisk. Sedan tre år tillbaka har sångaren varit tillsammans med den 29 år äldre restaurangchefen Cecilia Dahlbom, 50.

Det kom ut att de hade en relation då han var med och tävlade i Melodifestivalen för två år sedan med FO&O, men då ville han inte gärna prata om deras relation och det dröjde fram till sommaren 2017 innan de visade upp sin kärlek i sociala medier. Oscar har tidigare varit väldigt privat kring deras förhållande, men I love it handlar just om hans egna kärleksrelation. Något han berättade om för Hänt redan på presskonferensen inför årets Melodifestival i slutet av november.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är en kärlekslåt, om frigörelse och att man ska få älska den man vill och vara den man är. Den resan jag har gått igenom med mig och min tjej och de känslor som jag har upplevt under den här tidens gång, förklarade Oscar då.

Annons

En av textraderna i låten lyder:

”My parents don´t like it. But don´t care it´s exciting”

Oscar berättar nu för Expressen att låten både handlar om hans kärlek till Cecilia och hur svårt det var för hans närmaste att acceptera relationen i början:

– Den handlar om mod och att få älska precis vem man vill… Det var tufft i början. Hela låten handlar om att vara den man är. Det är en trotslåt. Det starkaste man kan trotsa är sitt eget blod.

Lever för dagen i äkta kärlek

I dag upplever artisten att han har stöd från omgivningen i sitt val av partner.

– Jag skulle inte ha folk nära mig som inte accepterar mig, då skulle det vara: hej då, säger han.

Paret lever numera som sambos och Cecilia är på plats i Malmö för att stötta sin partner under tävlingen. Oscar säger att känslorna han har för Cecilia är äkta kärlek och att hon betyder allt för honom. Föräldrarna är så klart också viktiga för honom, men de hejar på honom hemifrån.

På frågan om hur han ser på framtiden och deras eventuella möjligheter till att bilda familj framöver svarar sångaren:

– Jag lever väldigt mycket i nuet. Varför ska jag begränsa mig själv och bygga upp en massa grejer? Jag lever för dagen och gör det bästa av den.

FOTO: TT, Instagram

Annons