LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

OS-hjälten fick blodpropp – på väg till Idrottsgalan

16 jan, 2017 
AvJonna Friberg Wennerberg
Kanotisten Susanne Gunnarsson går på Idrottsgalan varje år, men på vägen hem från Florida till Stockholm igår drabbades hon av en blodpropp och kommer att missa galan för första gången.
Annons

Susanne Gunnarsson, 53, är en av Sveriges främsta kanotister med ett OS-guld och sex VM-guld i ryggsäcken. Varje år går Susanne Idrottsgalan och i år skulle inte vara något undantag, men på väg till Stockholm från Florida mellanlandade hon i London där hon plötsligt drabbades av smärtor i benet. Efter att läkaren undersökt kanotisten så visade sig smärtan bero på en blodpropp.

– Jag försökte resa mig och då kände jag en sån smärta som strålade i vaden.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men jag försökte ta mig ur planet ändå, jag ville till galan. Men då såg personalen mig, så jag fick åka akut in till sjukhus. Jag har varit där över natten. Jag fick ta nya prover idag. Vi får se vad som kommer hända, säger Susanne till SportExpressen.

Susanne hade varit i Florida på träningsläger och flög hem för att gå på galan i Globen, men i nuläget så är hon fortfarande kvar i London och vet inte när hon kommer att få komma hem.

– Jag vill ju hem till Sverige, så att de kan kolla upp ordentligt vad det handlar om, säger Susanne.

Annons