OS-hjälten fick blodpropp – på väg till Idrottsgalan

OS-hjälten fick blodpropp – på väg till Idrottsgalan

Kanotisten Susanne Gunnarsson går på Idrottsgalan varje år, men på vägen hem från Florida till Stockholm igår drabbades hon av en blodpropp och kommer att missa galan för första gången.

Susanne Gunnarsson, 53, är en av Sveriges främsta kanotister med ett OS-guld och sex VM-guld i ryggsäcken. Varje år går Susanne Idrottsgalan och i år skulle inte vara något undantag, men på väg till Stockholm från Florida mellanlandade hon i London där hon plötsligt drabbades av smärtor i benet. Efter att läkaren undersökt kanotisten så visade sig smärtan bero på en blodpropp.

– Jag försökte resa mig och då kände jag en sån smärta som strålade i vaden.

Men jag försökte ta mig ur planet ändå, jag ville till galan. Men då såg personalen mig, så jag fick åka akut in till sjukhus. Jag har varit där över natten. Jag fick ta nya prover idag. Vi får se vad som kommer hända, säger Susanne till SportExpressen.

Susanne hade varit i Florida på träningsläger och flög hem för att gå på galan i Globen, men i nuläget så är hon fortfarande kvar i London och vet inte när hon kommer att få komma hem.

– Jag vill ju hem till Sverige, så att de kan kolla upp ordentligt vad det handlar om, säger Susanne.

FRÅN FÖRSTASIDAN