Artikeln innehåller reklamlänkar

Orups vändning – efter oron över sonen Kid: “Jätteskönt”

Thomas ”Orup” Erikssons vändning efter oron över sonen Kid

Thomas ”Orup” Erikssons son Kid gör succé i musikvärlden.
I en intervju i Efter fem berättar Orup nu om sina tankar kring sonens karriärval.
Slå på ljud

Thomas ”Orup” Eriksson, 60, är en av Sveriges mest folkkära artister med hits som När vi gräver guld i USA och Regn hos mig.

Tillsammans med Sofia Wistam, 53, har han sonen Kid Eriksson, 27, som även han är en känd musiker. Han är en av fem bandmedlemmar i Tjuvjakt, som slagit igenom med hits som Tårarna i halsen och Tandtråd.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

När Hänt träffade Orup i somras gav han sin syn på sonens framgång.

– Jag är så extremt stolt, han har valt sin egen väg utan att jag någonsin försökt trycka det på honom, sa han då och fortsatte:

– Jag gillar att stå längst fram, men han vill stå längst bak och sköta allting musikaliskt. Vi har valt två olika roller och jag tycker det är skönt att han hitta sin egen väg.

Vid tillfället fanns dock en liten oro hos Orup över sonens karriärsval – då branschen inte alltid är så lätt.

– Det kommer perioder som är bökiga, när det som man gör inte motsvarar sina förväntningar. Jag har så klart en oro för Kid när det gäller de sämre perioderna som kommer att komma. Man måste verkligen hålla i för att hålla på så länge som jag har, sa han då till Hänt.

Tänker annorlunda nu

När Orup gästar Efter fem pratar de om Kid Erikssons framgång och i rutan syns en stolt pappa.

– Det är naturligtvis väldigt, väldigt roligt. Jag är jättestolt. Sen är jag stolt för att han har jobbat hårt för det här. Han är ungefär i samma ålder nu som jag var när det började gå bra för mig. Han har jobbat stenhårt och det är jag glad för, säger Orup i programmet.

När programledaren Tilde de Paula Eby, 46, frågar om han känner någon oro över sonens karriärsval verkar han ha vänt i tankarna sedan intervjun med Hänt i somras. Nu finns inte längre någon oro, menar han.

– Nej, för han har inte valt den vägen jag har valt. Jag är artist, jag älskar att stå längst fram och det är en mycket mer utsatt situation, folk kan ledsna på en, det kan komma någon ny. Han jobbar mer i studion och producerar åt andra, det känns som han trivs bättre med att inte stå längst fram och ta rampljuset och då kan man ofta hålla på mycket längre, säger han i programmet och tillägger:

– Jag tycker att det är jätteskönt.

Han berättar även att det är kul att sonen är musikintresserad, så att de kan prata om sitt gemensamma intresse.

– Absolut vi pratar jättemycket. Även om musikbranschen har ändrats mycket sedan mina dagar finns det mycket vi kan prata om .Vi kan prata om både ny och gammal musik, säger han.

FOTO: Mattias Hansson/ TV4

SENASTE NYTT!