TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Orups ord om relationen till Kid Eriksson

29 apr, 2020 
Orup
Orup är oerhört stolt över sin son Kid Erikssons framgång.
Att han dessutom går i pappas fotspår verkar bara gör det bara bättre.
Annons
Tittarilska efter TV4:s besked om Så mycket bättre: ”Tråkigt”Brand logo
Tittarilska efter TV4:s besked om Så mycket bättre: ”Tråkigt”

1989 gifte sig artisten Thomas ”Orup” Eriksson, 60, och programledaren Sofia Wistam, 53. Två år senare fick de sonen Kid Eriksson ihop, innan de 1996 gick skilda vägar. Kid blev parets enda gemensamma barn, men på både sin mammas och pappas sida har Kid, som idag är 28 år, en mängd syskon.

Kid Eriksson blev för många svenskar ett känt ansikte när han och bandet Tjuvjakt slog igenom 2017 med låten Tårarna i halsen, som under sommaren 2017 spelades varmt. Sedan genombrottet har bandet, som förutom Kid består av Fredrik Eriksson, Olle Grafström, Jesper Swärd och Arvid Lundquist, släppt ytterligare ett album och flertal singlar. Senast släppte de låten Vårt år tillsammans med gruppen Estraden.

När bandet uppträdde på Gröna Lund 2018 la Orup ut en bild från den stora publiken och skämtade om att hans son blivit mer framgångsrik än han själv:

”Lillgrabben och hans polare på Grönan i fredags. Snacka om omkörd”, skrev Orup på sin Instagram.

Annons

När Hänt träffade Orup förra året berättade han om känslorna kring att sonen valt att gå i hans fotspår gällande karriären.

– Jag är så extremt stolt, han har valt sin egen väg utan att jag någonsin försökt trycka det på honom, sa Orup till Hänt och fortsatte:

– Att han kommit så pass långt i sin musikaliska utveckling som 27-åring är imponerande. Jag hade inte kommit så långt musikaliskt när jag var 27 år.

Stolt över sin son

– Det är naturligtvis väldigt, väldigt roligt. Jag är jättestolt. Sen är jag stolt för att han har jobbat hårt för det här. Han är ungefär i samma ålder nu som jag var när det började gå bra för mig. Han har jobbat stenhårt och det är jag glad för, sa Orup i en intervju i Efter fem på TV4.

FOTO: TT

Annons