Artikeln innehåller reklamlänkar

Orups ilska efter bråket – tvingades avbryta GES-konserten

Orup avbröt GES konsert efter publikbråk

Mitt under konserten med popgruppen GES tvingades Thomas ”Orup” Eriksson att avbryta sin sång och fick istället kalla på vakter. ”Det var då själva fan att folk inte ska klara av att hålla sig i skinnet”, sa han märkbart irriterad.

De kallar sig för Sveriges äldsta pojkband. Popgruppen GES bestående av medlemmarna Anders Glenmark, 64, Thomas ”Orup” Eriksson, 59, samt Niklas Strömstedt, 59, åker just nu land och rike runt med sin turné. Det är första gången på femton år de turnerar tillsammans och de har redan slagit publikrekord på flera platser.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Igår var det dags för grabbarna att inta Lysekil, och tusentals människor hade samlats framför scenen. Trycket var högt och det blev inte lägre när GES drog av sina gamla hits en efter en. När Orup sjöng sin välkända låt Regn hos mig drog allsången igång och stämningen på den soldränkta stadion var på topp. Plötsligt avbryter Orup mitt i låten.

– Stopp, hallå. Kan vi få in vakter där de viftar?

Några meter framför scenen hoppar och viftar en stor klunga människor och publiken blir genast orolig. När ingenting händer blir Orup märkbart irriterad.

– Kan vi få in vakter? Ni måste nog skynda er lite, säger han i mikrofonen.

Till slut dyker några säkerhetsvakter in i publikhavet och lyckas skingra den oroliga folkmassan framför scenen.

– Det var då själva fan att folk inte ska klara av att hålla sig i skinnet, säger Orup innan han fortsätter sjunga där han slutade.

När Hänt får tag på några av de vakter som befinner sig på plats säger de att allt handlade om en berusad man som började slåss.

– Det var vad vi kallar ett störningsmoment. Vi ledde ut honom omedelbart och redde ut det så att konserten kunde fortsätta. 

Avbrottet skedde cirka 40 minuter in i konserten, och efter att mannen förts bort kunde GES fortsätta som vanligt. Anders och Niklas befann sig inte på scenen när tumultet uppstod.

Det blev stökigt i publiken när GES spelade i Lysekil.

Thomas "Orup" Eriksson fick tillkalla vakter när han såg hur publiken började bråka.

Bråket kunde stoppas efter att Orup tillkallade vakter. Foto: Stina Dahlgren/Hänt

LÄS OCKSÅ: 40 år efter succén – så ser skådisarna från Grease ut idag

LÄS OCKSÅ: Sno kändisarnas knep till att behålla brännan – hela sommaren

Foto: Ibl, Stina Dahlgren

SENASTE NYTT!