Artikeln innehåller reklamlänkar

Orups ärliga ord om oron – efter sonens Kids beslut

Thomas "Orup” Eriksson om oron över sonen Kid Eriksson i valet av en karriär inom musikbranschen.

Orup talar nu ut om sina tankar kring sonen Kids framgång i gruppen Tjuvjakt. ”Han är inte som jag”, säger artisten till Hänt.
Slå på ljud

Thomas ”Orup” Eriksson, 60, har varit som en legendar i Sverige med hits som När vi gräver guld i USA och Regn hos mig. Den sistnämnda framförde han under tisdagens Allsång på skansen inför jublande publik.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Det är däremot inte bara pappa Orup som är musikalisk utan även hans son Kid Eriksson, 27, som han har ihop med Sofia Wistam, 53. För Hänt beskriver Orup sin lycka över sonen.

– Jag är så extremt stolt, han har valt sin egen väg utan att jag någonsin försökt trycka det på honom, säger Orup till Hänt.

Kid har varit en del av Tjuvjakt sedan 2013.

Kid har varit en del av Tjuvjakt sedan 2013.

Sonens framgång i bandet Tjuvjakt har varit svår att missa de senaste åren, trots det är det stor skillnad på far och son i själva artisteriet.

– Jag gillar att stå längst fram, men han vill stå längst bak och sköta allting musikaliskt. Vi har valt två olika roller och jag tycker det är skönt att han hitta sin egen väg, säger Orup.

Orups ord om sonens karriärsval

Med hits som Tårarna i halsen och Tandtråd har Tjuvjakt verkligen exploderat på sista tiden. Trots framgången kan Orup ändå känna en viss oro för Kid i och med att det är en bransch som är väldigt utmanade.

– Det kommer perioder som är bökiga, när det som man gör inte motsvarar sina förväntningar. Jag har så klart en oro för Kid när det gäller de sämre perioderna som kommer att komma. Man måste verkligen hålla i för att hålla på så länge som jag har, säger Orup till Hänt.

Han tillägger sedan:

– Men jag tror han kommer fixa det också!

Orup förklarar också att det, vid en ålder av 27, är det väldigt imponerande att kunna hålla en sådan nivå som hans son Kid gör. Det är inte många som kommit så långt i utvecklingen rent musikaliskt, om du frågar pappa Orup.

– Att han kommit så pass långt i sin musikaliska utveckling som 27-åring är imponerande. Jag hade inte kommit så långt musikaliskt när jag var 27 år.

FOTO: TT/Olle Sporrong, TT/Karin Törnblom

SENASTE NYTT!