LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Orup helt förkrossad – kan inte umgås med sonen: ”Uppriktigt ledsen”

04 apr, 2024 
Artisten Orup är pappa till fem barn.
Men nu väljer han att berätta om problemet som stoppar honom från att leka med yngsta sonen...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Orups kärleksskola – håller du relationen vid liv: ”Då kan man inte dra”Brand logo
Orups kärleksskola – håller du relationen vid liv: ”Då kan man inte dra”

Thomas "Orup" Eriksson, 65, har varit gift med sin Pernilla Pettersson i hela 23 års tid. Tillsammans har paret sonen Isidor, 23, dottern Charlie, 22, sonen Seth (som kallas för Sid), 12, och lillebror Ozzy, 9.

Orup hade även ett tidigare äktenskap med tv-profilen Sofia Wistam och ex-makarna har tillsammans Orups äldsta son Kid Eriksson, 32, känd från musikgruppen Tjuvjakt.

Orup slog igenom som artist vid 28 års ålder och de senaste 36 åren har karriären gått som på räls.

Orup om åldern – jämför sig med sonen Kid

Just nu är han högaktuell med sin show Orup bara på Rival i Stockholm. Precis som det låter så är det bara Orup på scen tillsammans med ett piano och gitarrer. Mellan låtarna berättar han om roliga anekdoter som hänt under hans karriär och i privatlivet.

Annons

Bland annat fick han hela publiken att skratta när han berättade att det är på grund av honom som hela Sverige uttalar "Magaluf" helt fel.

Inför föreställningen tog han pianolektioner och det gjorde även sonen Kid. Men då kom Orup till en insikt.

– Jag har övat supermycket på pianot, mycket för att känna mig lite säkrare och kunna titta upp mer från tangenterna när jag spelar. Men vad trögt det går i min ålder! Min son hann bli dubbelt så bra som jag trots att vi tog lika många lektioner, berättar han för Allas.

Orup stoppas från att leka med sonen

Men det är inte bara när det kommer till Kid som Orup märker av sin ålder. Även med den yngsta sonen Ozzy har han börjat inse att han inte kan leka med honom i samma utsträckning längre.

Det hela började med att Orup spelade en skoj-fotbollsmatch med Ozzy och hans kompisar. Men det slutade med att han knappt kunde gå på två veckor.

– Jag blir uppriktigt ledsen över den där påminnelsen om att inte orka. Snart är det slut…, säger han och fortsätter:

– Jag är rätt krass. Kommer sådana där tankar till mig fokuserar jag på vardagen, som vad vi ska äta till kvällsmat eller vad som behöver handlas. Människor är inte skapta för att sitta och grubbla. Med undantag för rena psykiska diagnoser så tror jag att många mår dåligt för de har för mycket tid för grubblande. Vi är gjorda för att behöva jobba dygnet runt bara för att överleva.

FOTO: Christine Olsson/TT

Annons