TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Orup handlar, städar, diskar och lagar mat: "Har inget emot det"

21 nov, 2015 
AvSofia Hadjipetri Glantz
"I Stockholm é jag född, där har jag min familj..." Orup sköter gärna markservicen och de fem barnen när han inte turnerar.
Annons

Thomas “Orup” Eriksson, 56, verkar besitta något så ovanligt som den kontrastrika kombinationen av att vara ett spontant kontrollfreak. Minutiöst planerade scenshower som varvas med en axelryckande impulsivitet. När han blev fembarnsfar förra året tog han det med en klackspark.

– Jag planerar aldrig såna saker, det får bli som det blir faktiskt. Hela den här barngrejen lever sitt eget liv, sa han när femte barnet var på väg.

Orup med sin Pernilla. Foto: IBL

I dag är artisten pappa till Isidor, 15, Charlie, 14, Seth, snart 4, och Ozzy, 13 månader, med hustrun Pernilla Eriksson, 45, som han har varit gift med sedan år 2000. Från äktenskapet med Sofia Wistam, 49, har han även sonen Kid, 23, som följt i faderns musikaliska fotspår.

Annons

För två år sedan lämnade familjen lummiga Lidingö strax utanför Stockholm för betongens Södermalm i centrala stan. I närheten bor dessutom äldsta sonen.

Nu berättar Orup vilken hemmakatt han egentligen är.

– När jag är hemma har jag familjeduty. Det är det enda jag gör då. Handlar, städar, lagar mat, diskar. Jag har ingenting emot att göra det, säger han i Svensk Damtidning.

Kontrasten får han i Göteborg, dit den bejublade krogshowen Viva la Pop från Hamburger Börs i Stockholm slagit upp portarna. Nu är det publiken på Rondo som fyra kvällar i veckan får njuta av hans makalösa hitkavalkad. Visst medger 56-åringen att det är krävande veckor jämfört med tillvaron på hemmaplan. Fast på ett annat sätt.

Orup och hans gitarr. Foto: Stella Pictures
Orup och hans gitarr. Foto: Stella Pictures

– Man får se till att käka och sova ordentligt. Inte vara ute och göra dumheter efter gigen. När jag går av scenen har jag alltid ett glas rödvin och en cigg som väntar på mig. Sedan kan jag dricka ett glas rödvin till, men inte mer än det.

Annons

I stället fördriver musikern tiden med att snacka med crewet eller sitta på rummet och spela tv-spel.

– Jag får inte så mycket avkoppling hemma. Det är fullt pådrag men en annan sorts pådrag. När jag är i Göteborg får jag vara ledig mellan spelningarna vilket är en stor skillnad mot hur det var när jag spelade i Stockholm. Nu får jag sova på nätterna, förklarar Orup.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons