Artikeln innehåller reklamlänkar

Oron för Johnny Depp efter chockartade händelsen

Oron för Johnny Depp efter chockartade händelsen

I USA misstänker den amerikanska sajten Radar online att Johnny Depps avvikande beteende de senaste månaderna beror på att han ådragit sig en svår hjärnskada för att han bastar för varmt, med kroppen full av alkohol.

2016 skilde sig  Johnny Depp, 55, från kollegan Amber Heard, 32. Kort efter det anklagade ex-frun honom för att ha misshandlat henne vid ett flertal tillfällen, men Johnny förnekade allt.

I en intervju med tidningen Rolling Stone i somras berättade stjärnan om tiden efter han misshandelsanklagades, att han aldrig mått sämre än han gjorde då, men även att han hade hamnat i ett svårt alkoholmissbruk:

– Jag hällde i mig en vodka varje morgon och började skriva tills tårarna fyllde mina ögon och jag inte kunde se sidorna längre. Jag försökte förstå vad jag har gjort för att förtjäna det här. Jag har försökt vara snäll mot alla, hjälpa alla, vara sann mot alla. Sanningen är det viktigaste för mig.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Förutom morgonvodkan förklarade Johnny att han har ett stort intresse för vin och köper vin för cirka 270 000 kronor per månad, att han även om en del av det lagras dessutom konsumerar enorma mängder vin.

De senaste månaderna har filmstjärnan vinglat och snubblat runt vid ett flertal tillfällen, både på röda mattan, på väg ut och in ur hotell och då han varit gäst i pratshower. Många har befarat att han varit både full och hög så gott som hela tiden.

Men nu kommer sajten Radar online med en helt annan sorts förklaring till Johnnys märkliga beteende. De hävdar att risken är stor att skådespelaren ådragit sig svåra hjärnskador därför att han har bastat för varmt. De pekar på att Johnny i en gammal intervju inför en av alla Pirates of the Caribbean-filmer ska ha sagt att idén till hur han skulle göra sin rollfigur kapten Jack Sparrow växte fram när han satt hemma i sin kokheta bastu och filosoferade:

– Jag tänkte att den här killen som varit ute på det stora öppna havet större delen av sitt liv måste ha det hett om huvudet. Så jag drog upp bastun till 1000 grader och satt där så länge jag klarade av det, fram till att det började påverka mig mentalt.

Depp förklarade:

– Och vad som hände när jag satt där inne i en sån hetta som gör riktigt ont, som nästan dödar dig bara du råkar röra dig det minsta, var att det gav mig en känsla… ja, av att hans hjärna har blivit överhettad på något vis.

Radar online konstaterar att medicinsk expertis varnar människor för att basta för varmt, och att det är extra farligt för dem med hög alkoholkonsumtion eftersom de är konstant uttorkade vilket gör risken större för att vitala hjärnfunktioner ska stängas ner.

Vad de insinuerar är alltså att Johnny ska ha blivit svårt hjärnskadad efter att ha bastat med kroppen full av alkohol.

LÄS OCKSÅ: Johnny Depp pekas ut som dödssjuk: ”Jag kämpar inte”

LÄS OCKSÅ: Oron för Johnny Depps hälsa efter nya bilderna

FOTO: Stella Pictures

FRÅN FÖRSTASIDAN