LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så lever Olle Waller idag – orden om hälsan efter långa tystnaden

12 sep, 2023 
Olle Waller
Olle Waller försvann helt efter framgångarna med Fråga Olle.
Nu berättar sexualupplysaren och den tidigare tv-profilen om hur livet ser ut idag – samt hur det egentligen ligger till med hälsan.
– Jag är som de flesta medelålders, medelklassiga pensionärerna, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Filip Bergs nostalgitripp – roliga minnet från Hipp hipp horaBrand logo
Filip Bergs nostalgitripp – roliga minnet från Hipp hipp hora

Olle Waller, 76, blev känd för hela svenska folket genom tv-programmet Fråga Olle där han svarade på frågor om sex tillsammans med Martin Björck och senare Malin Gramer. Men efter att programmet lagts ner försvann han helt från rampljuset.

Så lever Olle Waller från Fråga Olle idag – berättar själv

I en ny intervju med Hänt berättar nu Olle om hur hans liv ser ut idag, efter långa tystnaden.

– Jag är en pensionär och 2013 slutade programserien Fråga Olle. Men jag jobbade fortfarande då i enhet för sexualitet och hälsa i Stockholms läns landsting med utbildning och föreläsningar och sånt. Det fortsatte jag med ett tag till även efter 70-årsåldern. Jag reste runt och körde lite Fråga Olle-talkshower men nu är det över med den saken, säger Olle.

Annons

Kan du sakna den gamla goda Fråga Olle-tiden?

– Ibland sådär, när jag hade kontakt med Martin för ett tag sedan och vi snackade så kände man att vi hade väldigt kul. En kompis till mig gjorde en intervju med Malin Gramer och hälsade från mig då blev det också en påminnelse och trevliga och schyssta tider. Men var sak har sin tid

Det visar sig att Olle däremot inte har speciellt mycket kontakt med de tidigare Fråga Olle-kollegorna.

– Inte Malin men Martin, vi har lite kontakt. Han är ju numera en tvåbarnspappa. Det är så gulligt. Men det är inte jättemycket kontakt. Däremot under åren vi spelade in så umgicks vi ganska flitigt. Han är i samma ålder som min dotter så det blev som en far och son-relation. Lite gnabb om inte annat.

Annons

Beskedet om hälsan – akut till sjukhus efter olyckan

Så vad gör då Olle om dagarna sedan han blev pensionär? Jo, han har hittat intressen som han stormtrivs med.

– Jag är som de flesta medelålders, medelklassiga pensionärerna. Det är mycket kulturella aktiviteter. En annan sak jag gör väldigt mycket är att jag träffar tidigare arbetskamrater och nuvarande vänner på stan för lunch. Jag försöker ha lite rutiner så att det är något varje dag så det är något som ska lika att ha ett jobb, säger Olle och fortsätter:

– Jag har egentligen 100 meter till mitt gym som jag betalar varje månad för att jag inte vågar säga upp det. Men nu har jag skadat knäet. Jag var nere hos mitt äldsta barnbarn i Spanien och så gick jag på ett ställe där det var olja. Jag trodde det var vatten, det var halt som fan så jag föll. Det där har släpat med ett tag.

Olyckan som inträffade i Spanien ledde till att Olle tvingades uppsöka vård direkt.

Annons

– Det blev att åka direkt till sjukhus i Marbella. Sen har det då förföljt mig med massvis av besvär under våren och hösten. Det är inte kul men nu är det väldigt mycket bättre.

Hur är det annars med hälsan då, hur känns ålder 76?

– Knät skulle jag lika gärna kunnat skada som 26. Men det är klart att kroppen hänger inte med på samma sätt som tidigare. Men det är inte så mycket kroppsligt, det är väl att livet stillnar som jag pratat om.

Nya orden om Olle Wallers kärleksliv: ”Träffade jag några damer”

Olle har har två barn, tre barnbarn och två barnbarnsbarn men kärlekslivet är desto tommare.

– Där är det lite stiltje. Jag får se den här intervjun som en kontaktannons haha. Jag hade någon dejt men så tappade jag lite lusten med knäet. Men jag har träffat och dejtat och till och faktiskt varit duktig på dejtingsajter. Men just nu tappade jag då lusten, innan det träffade jag några damer och det var trevligt men tände inte till.

FOTO: TT

Annons