LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Olle Jönsson rasar – chockbeskedet för Lasse Stefanz: ”Läggas ner”

08 jul, 2024 
Loke Westberg
Olle Jönsson
TT
Lasse Stefanz fortsätter att turnera hela sommaren.
Nu nås dock dansbandet av ett dystert besked – som gör att de tvingas agera.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför kommer inte Arvingarna fira Casper Janebrinks sonBrand logo
Därför kommer inte Arvingarna fira Casper Janebrinks son

Fenomenet folkparker är extremt tätt förknippat med Sverige och genom åren har folkparker runt om i landet stått som värd för världsartister som Abba och Björn Skifs, 77.

En annan musikgenre som levt och frodats på de svenska folkparkerna är dansbandsgenren och band som Arvingarna och Lasse Stefanz. Allt som oftast finns någon folkpark med på listan när de allra största dansbanden ritar upp sina turnéscheman.

Det är dessvärre känt att folkparkerna blir färre och färre för varje år som går. 2013 hade hälften av alla folkparker lagts ner, skriver SVT. Och sedan dess har ännu fler adderats till listan.

Olle Jönssons ilska: ”Det får inte läggas ner fler folkparker”

En av de parker som har lagt ner, och det relativt nyligen, är Värestorp i Skåne. Detta vill dock dansbandet Lasse Stefanz, med Olle Jönsson, 68, i spetsen, ändra på.

– Vi är intresserade och ska gå på visningen. Det får inte läggas ner fler folkparker, säger Olle Jönsson om folkparken till Kristianstadsbladet.

Annons

Den ligger just nu ute till försäljning med utgångspriset 595 000 kronor.

– Vad har vi nu? 150 dagar med spelningar per år, varav tre-fyra är i folkparker? Det brukade vara tvärtom, nästan alla var i folkparker. Vi får se vad visningen ger. Det ska ju inte vara för mycket att göra, men vi tänker oss att tomten och toaletterna behöver rustas upp, säger Olle Jönsson till tidningen.

Lasse Stefanz Diabetesgalan
Dansbandet Lasse Stefanz på Diabetesgalan.Carolina Byrmo/TT

Lasse Stefanz kärlek till folkparker

Enligt Kristianstadsbladet har Lasse Stefanz spelat i Värestorp sedan mitten av 1990-talet, senaste gången 2019. Efter pandemin tvingades nämligen folkparken att lägga ner.

Bandet själva deltar inte på visningen då man är ute på turné, men kommer att ha ett ombud på plats.

– Vi är intresserade av att köpa folkparken och då ligger det nära till hands att vi spelar där en gång per sommar. Resten av året ser vi gärna att lokalen används av olika föreningar, kanske exempelvis för bingo eller andra träffar, säger Olle Jönsson.

På Lasse Stefanz spelningar i Värestorp kunde det komma så många som 1 500 personer.

– Det ligger ändå centralt, folk kan komma både från Kristianstad och Östra Göinge. Vi dammsög alla till Värestorp, säger bandets frontfigur.

Hänt har sökt både Olle Jönsson och Christer Ericsson.

FOTO: TT

Annons