LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Olle Jönsson gömmer sig i skogen för att komma bort från andra människor

29 maj, 2016 
Lotta Hofström
Lasse Stefanz-profilen gillar inte alltid uppmärksamheten han får som sångare i dansbandet.
Annons

“Lasse Stefanz”-sångaren Olle Jönsson, 60, har en klädstil som är svår att missa. På underarmen har han tatuerat in ordet “Cowboy”.

Men att vara sig själv – och samtidigt igenkänd frontman i ett av Sveriges största dansband har konsekvenser.

– Det kan vara tufft. Det tisslas och tasslas ibland när jag rör mig bland folk, det är inte alltid jag får vara i fred. Jag försöker skilja på den privata Olle Jönsson och artisten Olle Jönsson. Det är lite jobbigt ibland eftersom jag hela tiden blir bedömd – för mina kläder, för vad jag handlar i mataffären och så vidare, säger han till Nwt.se.

Han fortsätter:

– Men det är medaljens baksida, det får man leva med. Jag har mitt hus djupt inne i skogen utanför Kristianstad, där får vi vara hyfsat ifred.

Olle Jönsson säger att det tisslas och tasslas ibland när han rör sig bland folk.

Lasse Stefanz, som har spelat sedan 1967, is still going strong.

– Och så spelar vi med en jävla attityd, säger Olle och fortsätter:

Annons

– Det kan hända att vi spelar fel ibland, men då spelar vi fel utav helvete. Vi håller aldrig tillbaka, vi kör alltid all in. Fegar inte. Se på de bästa amerikanska artisterna, de spelar med en djävulsk attityd. ”Här är jag!”, det är det som gäller. Eller ta en artist som Freddie Mercury, han bad inte om ursäkt när han klev ut på scenen!

Efter osämja lämnade basisten Lasse Sigfridsson bandet – och konflikten gick till rätten. Den förre kollegan krävde 170 000 kronor plus cirka 100 000 kronor i royaltys av bandets bolag, uppger Aftonbladet.

Men trots konflikten ser Olle mest ljust på tiden med bandet.

– Vi är som bröder. Jag ser dom mer än min riktiga familj i perioder. Det blir långa resor och då måste man kunna slå ihjäl tid tillsammans, då är det viktigt att man kommer överens, att kemin stämmer och man är på samma våglängd. Alla i bandet har sin roll, det hjälper. Jag har aldrig varit någon som har tagit för mig, jag trivs bättre som flockmedlem..!

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons