oliver ingrosso

Oliver Ingrosso möts av skarp kritik – därför sågas restaurangen Olli

Oliver Ingrosso

Restaurangen Olli är fullbokad.
Men hur bra är den, egentligen? Såhär säger diverse olika recesenter!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Melina Criborn om dejten med Bianca Ingrosso: ”Svinkul”
0:24

Efter reklamen: Melina Criborn om dejten med Bianca Ingrosso: ”Svinkul”

(0:24)

Slå på ljud

Oliver Ingrosso driver en egen restaurang i Stockholm vid namn Olli. Det verkar minst sagt gå bra för stället, då det nyligen utsågs som den den mest eftersökta restaurangen i Stockholm, enligt bokningssajten Bokabord.se.

Så gäster verkar Oliver alltså ha, men trots det möts han nu av skarp kritik. Det är när man läser recensionerna av restaurangen, som det faktiskt riktas väldigt skarp kritik, oväntat nog om man ser till den stora succén enligt bokningssajten.

SvD:s recension av stället lyder bland annat:

”Krävs lite mer hjärta än så här, Ingrosso”.

”Oliver Ingrossos restaurang Olli vill vara en autentisk italienare men känns mer som en partykrog för dem som vill se och synas.”

”Pastan för oss nämligen tillbaka till ett smakminne från tiden som student”

Nöjesguidens krogrecension är inte heller så positiv. De skriver bland annat att stämningen är bättre än maten, som tar dem tillbaka till studenttiden:

”Om det är något man ska säga om Olli så är det att det är ett ställe för stora sällskap där stämningen är i fokus. Redan från 16 finns en dj på plats och även om denne för tillfället spelar EDM-remixar på I Want to Know What Love Is piggar det absolut upp. Jag försöker få ögonkontakt med mitt sällskap, vilket visar sig svårt eftersom det händer mer runt vårt bord än vad som händer utanför BK-plattan en fredagskväll.”

Recensenten fortsätter med att såga vad de får in på bordet under besöket:

”Vi får in vår primi och slås av känslan av att denna text hade kunnat bli ett sponsrat inlägg för Barilla, om man var den typen av person. Pastan för oss nämligen tillbaka till ett smakminne från tiden som student, fast med dyrare pesto och en bitter eftersmak i form av priset. 245 kronor för en Vapianokreation känns magstarkt, och salsicciavarianten är inte mycket bättre.

”För att liva upp stämningen något beställer vi en tiramisu att dela på samt två espresso martini till efterrätt. Drinkarna är utsökta på den nivån att vi vill ta bartendern i hand och tacka på vägen ut. Huruvida kökschefen på Olli brinner för tiramisu låter vi emellertid vara osagt. ”

Oliver Ingrosso.

Oliver Ingrosso.

Hårda orden om menyn – menar på att det är för dyrt

I Dagens Nyheter står det såhär i recensionen av restaurangen:

”Bland matsedelns antipasti kan rekommenderas crudo (195 kr) på hälleflundra, med tunna skivor pinfärsk fisk, serverade med citron och basilika, olivolja och rostade fänkålsfrön.Kalvcarpaccio (255 kr) är lövtunna skivor rosa kalvkött, dolda under majonnäs smaksatt med selleri, citronzest och riven pecorino. Vackert och snällt, om än inte vidare minnesvärt, är det en bra start på en middag – som vi inser hotar att bli duktigt dyr.”

Recensionen fortsätter:

”Bland menyn primi blir vi glada av Nonnas pasta shouette (285 kr), en tallrik orecchiette, med cacioricotta (en ”ostigare” syditaliensk ricotta), ragu på högrev och tomatsås – samt en gigantisk polpetto, en ljuvlig, italiensk köttbulle.Mindre imponerande är risotto ai piselli (265 kr), som visserligen fått en maffigt giftig färg av gröna ärtor, men där riset fått ett par minuter för länge på spisen. Ovanpå riset ligger rikligt med krispig, friterad kronärtskocka och riven parmesan. Det kunde varit lyckat, men känns mer flottigt än elegant.I menyns proteintunga del, secondi, faller vi pladask för cotoletta alla milanese con peperonata (295 kr). Kalvschnitzeln kommer direkt ur pannan, med härligt frasig, lagom tjock panering, i sällskap av kapris, persilja och citron, samt en ljuvligt len peperonata – en sorts ratatouille på paprika.”

Olivers restaurang möts alltså av rätt dåligt betyg från diverse recesenter, trots hans stora succé med tanke på antalet bordsbokningar.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN