Ola Salo om tiden i The Ark: "Jag sket i om jag brände ut mig"

Sångaren Ola Salo gick in i väggen under tiden som frontperson i bandet The Ark. Till slut var han tvungen att söka professionell hjälp.

Framgång har sitt pris. I många år slet sångaren Ola Salo, 38, för sitt band The Ark, och de gjorde också succé i många länder under 00-talet innan de splittrades 2011. Men priset blev högt för Ola som gick in i väggen.

– Jag sket i om jag slet ut och brände ut mig. Jag såg det som en del av att vara artist. Jag såg det som ett pris för att få jobba med sitt drömjobb, berättar han i podcasten Livshjulet.

Ola Salo gör musikalen "Hedwig and the angry inch" på Göta Lejon i Stockholm 2015-11-26 (c) FERNVALL LOTTE / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 3226

Ola var tvungen att söka hjälp för utmattningssyndrom.

Till slut var han tvungen att söka professionell hjälp hos en terapeut för att komma tillbaka på fötter igen. Sedan dess har han fått nya värderingar i livet.

– Förr var det viktigaste att det skulle gå bra. Det är lika viktigt att må bra som att det går bra, säger sångaren, som i november blev tvåbarnspappa då frun Anneli Pekula, 44, födde parets andra dotter. Ola och Annelie har sedan tidigare Judith, 5.

Sångaren säger att barnen har gett honom ett nytt synsätt.

– Jag började må dåligt för att jag körde mig själv för hårt. Sedan har jag jobbat mot att bli mer medveten om när jag överanstränger mig. Det är viktigare att jag inte bränner ut mig nu när jag har barn. Då går det ut över dem.

Stockholm, Sverige 2006-01-15 ROCKBJÖRNEN 2006 Rockbjörnar delades ut på Cirkus på söndagskvällen till bl.a. Darin, Laleh, Bodies Without Organs och Timbuktu. På bilden: Ola Salo med sin grupp The Ark Foto: Charlotte Simonsson Code 2032 COPYRIGHT STELLA PICTURES

Ola med bandmedlemmarna i The Ark på Rockbjörnen 2006.

Förra året släppte Ola sin första skiva som soloartist, albumet Wilderness, men menar nu att han är en helt annan människa och artist idag än när han var med och startade The Ark i början av 90-talet.

– I bland kommer man till punkter i livet när man känner att man mår bättre utan något även om det verkar kul. För min del började det med droger, alkohol och sådant – jag fattade att jag inte mådde bra av det där. Sedan fortsatte det med rökning, dålig mat och sådant.

Foto: IBL, Stella Pictures

SENASTE NYTT!