Ola Salo kämpade i 8 år: Igår hände något fantastiskt

Ett körkort kan man ta på ett par veckor, månader eller år. Men för Ola Salo tog det hela 8 år innan han blev godkänd: "Detta har varit en av de största kamper jag utkämpat med mig själv."

Under torsdagen delade Ola Salo, 39, med sig av ett glädjande besked till sina följare på Instagram. Han hade nått slutet på en kamp som tagit honom 8 år att ta sig igenom. Han tog körkort. Teorin hade han avklarad sedan tidigare, men i onsdags så klarade han sin uppkörning och är därmed helt klar.

Igår hände något fantastiskt i mitt liv. Jag tog körkort. Det hade gått så lång tid att många (även jag) börjat tro att det aldrig skulle bli av. Det är svårt att förklara hur stort detta är för mig. Jag förstår om det låter fånigt med detta har varit en av de största kamper jag utkämpat med mig själv.  skriver Ola på sin Instagram.

I inlägget berättar han om att han under hela sitt liv undvikit saker han haft svårt för och istället har han ägnat sig åt sådan han tycker är lätt. När något är för svårt har han skyllt på att det inte varit hans grej. Och att ta körkort var en sån grej som Ola hade svårt för.

I 8 år har jag påbörjat och avslutat olika försök att ta körkort. Denna gång bestämde jag mig för att inte ge mig. För en månad sedan körde jag upp och blev kuggad. Men så igår, på andra försöket så blev jag godkänd.”

Sångaren berättar att han var väldigt nervös inför uppkörningen, att munnen var snustorr och att hjärtat pumpade över alla hastighetsbegränsningar. Att han trots alla utmaningar han gått igenom aldrig varit så nervös innan. Så när han fick beskedet om att hans kamp var över så kunde han inte hålla tillbaka tårarna.

Ola Salo

När jag fick beskedet började jag gråta. Inte direkt av glädje utan snarare av att en gigantisk anspänning släppte. Och av förlösningen i att en så mångårig “kamp” äntligen var över. Det här var, knäppt nog, min största utmaning hittills.”

Gratulationerna från hans fans väller in, de skriver att det är starkt jobbat av honom och att de är glada för hans skull.

LÄS OCKSÅ: Ola Salo om tiden i The Ark: ”Jag sket i om jag brände ut mig”

Foto: Stella, IBL, Pixabay

SENASTE NYTT!