Ola Salo: "Jag har erfarenhet av ångest, hypokondri och bacillskräck"

Ola Salo är livrädd för meningslöshet. "Om jag närmar mig det får jag en stark kräkreflex."

Som femåring började Ola Salo, 38, spela fiol hemma i prästgården i Avesta. Musiken har han tagit på stort allvar sedan dess.

– Det görs väldigt mycket musik för att tjäna pengar och för att det ska bli hits. Visst, sådana låtar kan skänka glädje, men jag är livrädd för meningslöshet. Om jag närmar mig det får jag en stark kräkreflex, säger Salo i Aftonbladet och fortsätter:

– Jag har erfarenhet av ångest, depression, hypokondri, bacillskräck och sånt. Och terapi funkade väldigt bra för mig. Det har gjort att jag ser genom psykologin på världen.

"Vad den här världen behöver är terapi", säger albumaktuelle Ola Salo. Foto: IBL

“Vad den här världen behöver är terapi”, säger albumaktuelle Ola Salo. Foto: IBL

Musiken stod i centrum fram till 2011 då han plötsligt tappade lusten. Men nu är Salo tillbaka med ett nytt soloalbum.

– Precis efter The Ark kände jag mig tveksam till om jag hade nåt mer att säga. Jag kände kanske till och med att jag har gjort mitt i pop- och rockvärlden. Jag hade åstadkommit allt jag drömt om, säger han.

I november 2009 gifte sig Ola i smyg med bästa vännen sedan 8 år, Anneli Pekula, som han hade en romans med redan 1998. I april 2010 föddes dottern Judith, 4. Sedan ett par år bor familjen på en gård utanför Kristianstad i Skåne. Dit flyttade de för att fly storstadsstressen. För Ola var det ett sätt att hitta sig själv.

– Vad den här världen behöver är terapi. Det är ju inte alla förunnat, men genom en låt kan jag som artist berätta min historia, som andra kan spegla sig i.

Andra läser också:

15 saker bara du som är lantis känner igen

15 paniksituationer som bara du som närmar dig 30 förstår

20 solbrännor som framkallar fantomsmärtor

SENASTE NYTT!