Ola Rapace talar ut – därför lämnade han Sverige

Skådespelaren Ola Rapace är just nu högaktuell med tv-serien "Farang". Med anledning av detta gästade skådisen under onsdagsmorgonen TV4:s Nyhetsmorgon, där han berättade om varför han valde att lämna Stockholm för Paris.

Ikväll har succéthrillern “Farang” premiär på TV4. I huvudrollerna ser vi Louise Nyvall, 17, och Ola Rapace, 45, som spelar en pappa som har en komplicerad relation till sin dotter. För rollen har han nominerats för bästa manliga huvudroll till Kristallen. När Rapace gästade Nyhetsmorgon under onsdagsmorgonen berättade han om hur det var att spela in serien.

– Temat är ju ett lämnat barn och en sprucken far-dotter-relation. Det är spännande men ganska tungt drama i botten, säger han i programmet.

Inspelningarna ägde rum i Thailand, där skådespelaren beskriver scenerna som svettiga och slitiga. Nu är han dock tillbaka i Stockholm och Sverige igen då han ska spela in polisserien “Hassel” som kommer ut i september.

Ola Rapace som Rickard och Louise Nyvall som Thyra i Farang.

Men när det gäller privat boende, har han vissa likheter med sin “Farang”-karaktär som väljer att lämna Stockholm. Rapace berättar att han bor i Paris och att han gjort det sedan 3-4 år tillbaka. I intervjun uttrycker han sin kärlek till staden.

– Jag tycker det är jätteskönt att vara där. Det är en större stad och lite mer avspänt. Folk sköter sig själv och har inte tid att skvallra så mycket, säger han och fortsätter sprida positiva ord om Frankrikes huvudstad.

– Hela attityden i den staden är lite mer att folk gör sin egen grej och de inte bryr sig så mycket om vad andra gör.

Och när programledaren Tilde de Paula Eby, 44, ställer frågan om vad han saknar med Sverige, finns bara en anledning till svar.

– Min dotter bor i Sverige, men hon älskar också Paris, så det funkar bra ändå.

Läs också: Här visar Ola Rapace upp sin nya superkropp

Läs också: Här är männen som svenska kvinnor vill vara otrogna med – och det finns en röd tråd…

Foto: TV4, IBL