Ola Lustig om sin psykiska ohälsa: "Orkar inte hämta mitt barn"

Ola Lustig är programledare för "Vakna med NRJ". Men under den glättiga ytan döljer sig en mörkare sida. I ett öppenhjärtigt Instagraminlägg berättar Ola om sin psykiska ohälsa.

Jag kämpar i perioder med panikångest och mental utmattning. Jag har levt med den här typen av problem sen jag var ungefär 26 år“, skriver Ola Lustig, 38, i ett inlägg på Instagram.

Ola Lustig skriver att det hjälper att veta att det är fler som har samma problem och att det är därför han valt att berätta.

Men trots all ångest och terapi och tunga stunder så är jag faktiskt tacksam för den här sjukdomen. Den har gjort mig ödmjuk och tacksam för livet och hjälpt mig hitta en stabil botten i mig själv som jag inte skulle kunna vara utan“, skriver han.

Ola Lustig har fått stort stöd av sin fru Linda Lustig. Här med sonen Bosse.

Ola Lustig har fått stort stöd av sin fru Linda Lustig. Här med sonen Bosse.

Ola uppmanar också de som mår dåligt att söka hjälp.

– Det ska inte normaliseras att gå runt och ha ångest. Via läkare får du sen hjälp med samtalsterapi eller liknande samt i vissa fall medicinering som lindrar ångest. Sök hjälp så tidigt som möjligt för ju mer “utbränd” du blir ju längre är resan tillbaka, säger Ola till Expressen.

Han är glad över det stora stöd han fått av sina följare efter inlägget.

– Jag var jättenervös över hur mina följare skulle reagera eftersom många nog ser mig som en  glad och rätt urballad person som är full av liv och energi, säger Ola.

LÄS OCKSÅ: 10 viktiga saker du måste veta om du känner någon med depression

Foto: IBL

SENASTE NYTT!