LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ola-Conny Wallgren bryter tystnaden om Ullared-pengarna: ”Känsligt”

13 apr, 2023 
Ola-Conny Wallgren
Ullared-profilen Ola-Conny Wallgren har vi i många år fått följa på tv.
Men till Hänt avslöjar han nu den chockerande sanningen bakom inspelningarna.
– Skulle kanske haft en liten slant, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ullared-Ola-Conny – därför har inte fästmön Linda träffat barnenBrand logo
Ullared-Ola-Conny – därför har inte fästmön Linda träffat barnen

Tv-profilen Ola-Conny Wallgren, 59, slog igenom som butiksarbetare och huvudperson på varuhuset Gekås i succéserien Ullared, som då sändes på Kanal 5.

Men trots sin stora roll i den tidigare serien kan Ola-Conny nu avslöja för Hänt att han faktiskt aldrig fått betalt för sin medverkan i programmet.

Ullared-Ola-Conny fick inte betalt för sin medverkan – fick limpa som kompensation

Fick du någon ekonomisk ersättning för att medverka i Ullared?

– Jag kan säga så här, jag har inte... Alltså jag gör mitt arbete på Gekås och någon betalning har inte jag fått från kanal 5 eller något sånt. Utan jag får min lön från Gekås och jag gör inspelningarna på min arbetstid.

Däremot förklarar Ola-Conny att han som kompensation från varuhuset fick sin egna limpa, som han får provision från.

– Men jag har fått en limpa, som jag har haft i åtta år. Den heter ”Ola-Connys limpa” och jag har nog sålt över en miljon limpor. Likadant fick ju Morgan sina chips och kanelbullar, så vi har fått produktion den vägen, säger han och fortsätter:

Annons

– Det har blivit genom den betalningen, men ingenting genom femman eller så. Sen vet ju inte jag vad de har för avtal, ingen aning. Det är inget jag har pratat med de om och det är ingen som har pratat med mig om det heller för den delen.

Ullared Ola-Conny med sin egna limpa
Ola-Conny med sin egna limpa på Ullared.

Ola-Conny om att inte få betalt från Kanal 5: ”Funkar ju inte så”

Men Ola-Conny förklarar att han känner sig mer än nöjd ändå. Han får sin lön på varuhuset där han är anställd, och på sidan om det har han medverkat i flera andra program som bland annat Camp kulinaris, där han fått in arvode.

– Jag får pengar på andra sätt. Jag är så nöjd och så glad med mitt jobb och jag kommer jobba här tills jag blir pensionär.

Har du någon gång bett om betalning?

– Aldrig. Aldrig, det är så här att... jag vet inte, jag kan inte svara på det. Det är ju lite känsligt det här men jag är väldigt stolt över att jag fick min limpa, säger han och fortsätter:

– Den kompensationen vi fick via Ullared. Men att det icke kommit något från femman, nej det kan man väl tycka. Jag och Morgan har pratat om det och ja vi skulle kanske haft en liten slant där men det funkar ju inte så.

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet

Annons