LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ola-Conny om alkoholen – Ullared-profilen sätter stopp: ”Vill inte”

23 feb, 2024 
AvOla Lagerström
Morgan och Ola-Conny
Ullareds stolthet Ola-Conny Wallgren fick pussa många grodor innan han fann stora kärleken – i arbetskollegan Linda Persson.
– Man behöver inte göra allt så krångligt, säger Ola-Conny, som vågar vägra bröllop.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ullared-Ola-Conny – därför har inte fästmön Linda träffat barnenBrand logo
Ullared-Ola-Conny – därför har inte fästmön Linda träffat barnen

Hur står det till Ola-Conny?

– Livet är på topp! Jag är så glad för att det blir två, tre minuter ljusare varje dag. Jag är glad som en spelman, trots att jag precis fyllt 60. Det är någonting som inte stämmer, för jag känner mig som 30.

När var du senast glad i hatten?

– På min födelsedag med mina nära och kära. Då susade det till i kupan!

Vad drack du?

– Öl och whisky. Riktigt gott.

Visst tål du mer sprit än Ullared-Morgan?

– Jag mäter mig inte med honom, men jag har alltid sagt till honom att jag vill ha kontroll. Jag dricker inte så där okontrollerat. Jag vill inte bli mer än salongsberusad, jag vill inte sitta och supa i någon jaktstuga. Jag vill vara hemma i så fall – så att jag vet var soffan är.

Annons

det här är ola-conny wallgren

Namn: Ola-Conny Wallgren.

Ålder: 60.

Jag bor i: Villa utanför Ullared.

Till stjärntecknet är jag: Stenbock.

Min familj består av: Flickvännen Linda Persson, 48, och tre barn.

Det bästa med mig är att jag: Är väldigt lugn och sansad. Jag vet inte om jag är stöpt i rätt eller fel form, men många säger till mig att jag är alldeles för lugn. Jag har full kontroll.

Det sämsta med mig är att jag: Har svårt att passa tider. Det har jag fått mycket skäll för.

Det knäppaste ryktet jag hört om mig själv är att: Jag skulle vara mångmiljonär – och ha hur mycket pengar som helst på banken!

Vad är din senaste gubbvarning?

– Det har börjat växa hårstrån på örsnibben. Ibland upptäcker jag det när jag tar på mig glasögonen och tittar skarpt. Då åker rakhyveln fram fort som attan! I övrigt känner jag mig ung. Jag kan fortfarande göra 50 armhävningar utan problem.

Därför vill inte Ola-Conny gifta sig med kärleken Linda

Förra gången vi pratade kilade du stadigt med Gekås-kollegan Linda Persson, 48. Gör du fortfarande det?

– Ja, det gör jag. Vi är särbor, men hon är hemma hos mig nästan varenda dag.

Hur gick det till när ni fann varandra?

– Hon stod och serverade något i restaurangen på jobbet. Jag tyckte hon såg trevlig ut och så bytte vi några ord, men det tog rätt lång tid innan det hände någonting.

Annons

– Nej, det har jag inte. Vi tar vardagen som den kommer. Man behöver inte göra allt så krångligt. Jag tycker inte att allt går ut på att man ska gifta sig. Det kanske är viktigt när man är 20, 30 år. Då vill man stadga sig och skaffa barn, men hon och jag har gjort allt det där. Viktigast är att man hör ihop och att man har tillit till varandra.

Körde du stridsvagn i lumpen?

– Ja, jag fick testa på det. Var spaningssoldat och gick jägarutbildningen. Fick utbildning på det mesta – i Värmland. Lumpen var trevlig men hård. Jag fick ligga på liggunderlag under bar himmel i 20 minusgrader. Fick äta snö när jag var törstig. Till ungdomar som tycker att allt är så jobbigt, brukar jag säga: ”Synd att du inte gjorde lumpen för då hade du fått lära dig ett och annat”.

Vad har du köpt till din krislåda – om kriget kommer?

– Soldatens ärtsoppa. Stearinljus. Ett riktigt bra underställ. Jaktkläder och kängor. Mycket burkmat. Öl också för den delen! Sedan är jag jägare. Jag är en överlevare, jag kan nog fixa det där…

Hur ser du på ditt kändisskap?

– Det känns ibland som jag är en ägodel, som att jag är en Lisebergskanin som alla ska ta på. Jag är inte den som glänser och tror att jag är något bara för att jag är känd. Ibland hör jag folk säga: ”Här kommer en kändis”. Då blir jag skitförbannad och sur. Vadå kändis? Det ordet tycker jag är jobbigt, men jag blir stolt när folk tar sin dyrbara tid och kommer fram och är allmänt trevliga och vill ta kort. Det blir hundratals kort varje dag! Vad är det för speciellt med mig? Det finns ju folk som är mycket kändare än jag är. Många vill bjuda mig på öl, men jag låter mig sällan bjudas. Det kan hända någon gång, men jag skulle vara en himla bra åskledare. Jag är väldigt jordad!

Annons

När var du senast nära att spy?

– Häromveckan när jag satte snuset i halsen. Jag låg och sov och vaknade av att jag höll på att spy, men det gick över efter en halvtimme. Då stoppade jag i en ny prilla och allt kändes som vanligt igen.

Har du sett ett UFO?

– Det tror jag nog. En gång såg jag fem vita prickar på himlen som ändrade position hela tiden. Plötsligt försvann prickarna i tomma intet. Däremot har jag aldrig sett någon UFO-gubbe som steppat omkring, men rätt vad det är kanske det landar ett flygande t-fat, mitt på vägen, i sommarnatten.

Slutligen Ola-Conny, vad skulle du välja: köpa en mössa på NK för 80 000 kronor, beställa in en vegansk köttsoppa på Teatergrillen eller springa runt som en tokfan i Globen – så att dina skor flyger av?

– (Skratt). Det får bli det sista. Jag är van att springa barfota, så det är lugnt!

FOTO: Youtube

Annons