Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Nyhetsmorgon stoppade intervju med Leif GW Persson: ”Uselt”

28 jan, 2019 
Leif GW Persson och Anders Pihlblad i TV4
Många tittare satt och väntade på intervjun med Leif GW Persson i TV4:s Nyhetsmorgon i söndags. Men kanalen valde att stoppa intervjun – nu berättar de varför.
Annons

I söndagens avsnitt av Nyhetsmorgon var det den folkkäre programledaren Anders Pihlblad, 50, som syntes i rutan. Inför programmet la TV4 ut en bild på Anders på Facebook, och skrev där vad de skulle bjuda på för inslag under morgonen.

Tanken var att Leif GW Persson, 73, skulle vara med om prata om en kennel utanför Kristianstad som utsattes för ett grovt rån tidigare i år. Sex golden retriever-valpar stals vid tillfället och polisen har tidigare vädjat om allmänhetens hjälp för att hitta dem.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

När den populäre kriminologen är med i Nyhetsmorgon är det många människor som sitter bänkade. Därför blev flera tittare besvikna när TV4 valde bort inslaget utan att nämna varför. I kommentarsfältet på Facebook uttrycker de sin irritation:

”Leif GW skulle prata om valpstölden som varit, vart tog det vägen? Inte ett ord nämndes om det”, skriver en tittare.

Annons

”Valparna är förhoppningsvis vid liv och det kan vara avgörande att få ut information via TV. Jag tolkar det som ett ointresse från TV 4 och Leif GW. Besvikelse är ett alldeles för lamt ord. Uselt TV4!”, skriver en annan.

”Nu är vi massor som suttit och segat oss igenom nyhetsmorgon för att höra vad som händer i valpstölden, och inte ett ord (bortsett från reklam för det)?!? Varför?!?”, skriver en tredje.

Nyhetsmorgons svar på kritiken

Nu har TV4 tittarna valt att besvara kritiken i en kommentar. De förklarar att man var tvungen att välja bort inslaget på grund av tidsbrist.

”Hej kära tittare! Vi förstår att många av er blev besvikna för att vi inte hann med att prata om valpstölden med Leif GW. Tyvärr blir det så ibland i direktsändning, att allt inte hinns med. Vi kommer att prata om valparna en annan dag”.

FOTO: TV4/LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet/TT

Annons