Hänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möter
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Thomas Ritters okända familjeliv – gift med TV4-kollegan: ”Träffades på jobbet”

28 jun, 2022 
Thomas Ritter
Hänt möter Thomas Ritter – nyhetsankaret som i höst blir en av dem ordinarie programledarna för Nyhetsmorgon.
✔︎ Träffade kärleken på jobbet
✔︎ Privata relationen till Soraya Lavasani och Sofia Geite: ”Grannar”
✔︎ Okända familjelivet med döttrarna Claudia och Isabell
✔︎ Glömmer aldrig första mötet med Jenny Strömstedt
Annons
Ola-Connys om att se sig själv på TV: "Hade man sånna kläder"Brand logo
Ola-Connys om att se sig själv på TV: "Hade man sånna kläder"

Thomas Ritter, 45, har jobbat till och från på TV4 sedan 22 år tillbaka. Det är främst från Nyheterna som vi känner igen honom, men då och då dyker han dessutom upp som programledare för Nyhetsmorgon.

När Hänt når Thomas väntar ytterligare en veckas jobb innan han tar semester med familjen – och när hösten kommer kliver han in i sin nya roll som ordinarie programledare för Sveriges populäraste morgonprogram. Nu är det nämligen slut med inhopp, för från och med i höst blir Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson, 47, programmets nya programledarduo.

Var det ett självklart ja när frågan om att bli en av dem ordinarie Nyhetsmorgon-programledarna kom?

– Det var absolut ett självklart ja. Att säga ja till Nyhetsmorgon var lätt men däremot är det kanske inte så lätt att lämna Nyheterna för jag trivs väldigt bra på den redaktionen. Men sammantaget var det ändå lätt att säga ja, säger Thomas.

Annons

Drömmen om att arbeta med Nyhetsmorgon har uppkommit med tiden.

– Ju mer jag har testat på det desto roligare är det. Så det är klart att jag ville ha det jobbet. Det är ett jätteskönt gäng att jobba med och ett kul program. Både utmanande med lång direktsändning vilket jag älskar men också att man kan utsättas för ämnen som man inte alltid utsätts för på Nyheterna. Det kan vara högt, lågt och mittemellan under en och samma dag.

Hänt möter: Thomas Ritter

Ålder: 45

Bor: Stockholm

Gör: Nyhetsankare på TV4 Nyheterna och bli ordinarie programledare för Nyhetsmorgon från hösten 2022.

Familj: Hustrun Paula Ciavarella, 40, och döttrarna Claudia, 11 och Isabell ,8.

Hur hamnade du på Nyhetsmorgon, var det bara någon som bad dig hoppa in en dag för cirka 20 år sedan?

– Ja, det var nog inte konstigare än så. Jag fick nog frågan när någon var sjuk och så undrades det om jag kunde hoppa in, vilket jag gjorde. Det är oftast så det har varit, det har uppstått ett behov och så har jag gladeligen hoppat in.

Idag är Thomas själv rutinerad när det gäller livesändningar framför stora delar av svenska folket. Men det fanns en tid då även han var ny – och ett minne han bär med sig från den tiden är de första mötena med veteranerna.

Annons

– Det är klart att man minns de där första gångerna man arbetade med Jenny Strömstedt. Likaså Agneta Sjödin eller Tilde. Man kommer ihåg de där gångerna för det var personer man bara sett på tv fram tills dess och sen plötsligt satt man i en studiosoffa med dem. Det kommer man inte glömma.

Thomas Ritter
Thomas har arbetat på TV4 till och från i över 20 års tid. Foto: Jakob Dahlström/TV4

Privata relationen till Nyhetsmorgon-kollegorna Rania, Soraya och Sofia

Att det blir just Rania Shemoun Olsson, 47, som Thomas kommer leda skutan ihop med ser han glatt på.

– Det känns verkligen jättebra. Vi har jobbat ihop både på Nyheterna och Nyhetsmorgon. Vi har väldigt lätt för att jobba ihop och jag gillar Rania även privat, säger Thomas och fortsätter:

– Vi umgås lite grann privat. Det gör vi. Rania brukar vara i Halmstad på sommaren och min fru kommer från Halmstad så vi har träffats där i bland på stranden och så där.

Thomas och Rania
Thomas och Rania umgås även utanför arbetet. Foto: Privat

Nyhetsmorgon ser ju så himla härligt ut för oss tittar men är det lika trevligt er emellan på plats?

Annons

– Det är faktiskt det. Vi har väldigt roligt. Vi kallade det för Nymo-familjen nu när jag och Rania presenterades och det låter nästan lite larvigt men det är så. Sen är det inte sagt att allt är perfekt. Vi kliver upp mitt i natten, folk är trötta men kanske just därför peppar man varandra och ser till att ha så kul som möjligt på jobbet. Och det har vi oftast. Det är ett skönt gäng både framför och bakom kameran.

Umgås du även med de andra Nyhetsmorgon-programledarna privat?

– Ja, Soraya va här härom dagen med sina barn och lekte med mina barn. Sofia Geite bor granne här så vi har barn i samma skola, så vi ses ganska ofta också privat.

Steffo?

– Nej, Steffo umgås jag faktiskt inte med privat men gärna på jobbet.

Thomar Ritters okända familjeliv med fru och barn

När Thomas inte syns i tv-rutan är det stora intresset cykling. Dessutom spenderar han gärna tiden med familjen bestående av hustrun Paula Ciavarella, 40, och döttrarna Claudia, 11 och Isabel ,8. Helst av allt blir det en kombo av de båda intressena.

Annons

– De är lite för små för den typen av cykling men de gillar båda att cykla. Vi cyklade och badade både igår och i förrgår så vi cyklar istället för att gå. Jag bearbetar de i det lilla, säger Thomas och skrattar åt sitt försök att få döttrarna intresserade av hans egna stora intresse.

Thomas cyklar
Cyklingen är det stora intresset. Foto: Privat

Vad är det bästa med att få vara pappa?

– Ja, vad är det bästa? Det var så självklart att skaffa barn tycker jag och det är så kul att få följa med dem när de blir stora. Det går lite för fort tyvärr men jag skulle säga helheten med att få vara en familj är det bästa.

Thomas och Paula har idag varit gifta i elva års tid, kärleken uppstod till en början på jobbet.

– Hon jobbar också på TV4. Vi träffades på TV4 Stockholm en gång i tiden. Jag vet inte om det var något sånt kungaklick utan vi jobbade tillsammans. Hon var reporter då, eller redaktör, och jag programledare. Så vi jobbade ihop och gillade varandra.

Annons

Än idag arbetar de båda kvar på kanalen. Däremot har Thomas och hustrun helt olika tider, vilket gör att deras vardag ser något olika ut.

– Hon är redaktör på 19 och 22-nyheterna så hon jobbar alltid kväll och jag alltid morgon. Det funkar bättre än man tror. Folk undrar alltid hur sjutton vi får ihop det men det funkar bra. I och med att vi jobbar obekväma tider så är vi lediga då och då i veckorna. Det är väldigt bra med barnen också, det är alltid en som kan lämna och alltid en som kan hämta. Det är nästan alltid någon hemma när de kommer hem.

Det låter som en smidig lösning för familjepusslet men får ni någon tid för varandra?

– Det är väl det som kommer i kläm ibland men vi har en del lediga dagar i veckan ibland. Och nu framöver kommer jag inte jobba helg direkt. Så då kommer vi nog ses mer på helgerna, säger Thomas.

Annons

Vad tror du är nyckeln till ett så långt och lyckligt äktenskap?

– Jag har ett standard svar men så kom jag på att jag kanske inte ska säga det till en journalist. Nej men vi brukar skämta om att nyckeln är att inte ses så mycket. Men det är bara på skoj. Vi nöter lagom på varandra, vi gillar varandra och dessutom är det för oss ingen nackdel att vi har samma jobb och intresse. Det är skönt att kunna prata av sig.

Dagarna då Thomas ska leder Nyhetsmorgon står väckarklockan på 03. I höst hoppas han på att komma in i bra rutiner kring sina arbetstider och gärna införa arbete även utanför Nyhetsmorgon-studion. Thomas tycker redan programmet är bra som det är men brinner lite extra för nyhetsdelen som han hoppas ska kunna ta ännu mer plats nu när programmet förlängs med två timmar.

Vem är drömmen att få intervjua i Nyhetsmorgon?

– Just nu skulle man väldigt gärna vilja intervjua Volodymyr Zelenskyj, Ukrainas president. Men det är nog inte bara jag som vill, det skulle vara en fin gäst att ha med i Nyhetsmorgon.

Om du inte fick sända med Rania som din parhäst, vem hade varit drömpartnern?

– Jag är jättenöjd med Rania och det ska bli så kul. Jag har jobbat med hela gänget där. Soraya har jag jobbar jättemycket med och henne skulle vara superkul att jobba mer med, Maria Forsblom är hur lätt som helst att jobba med. Jenny Alversjö samma sak, Jenny Strömstedt. Vem de än hade kastat åt mig så hade jag blivit glad men det känns jättebra med Rania.

Annons

Innan Thomas drar igång med sitt nya arbete väntar en sommar med familjen.

– Jag ska ner till Frankrike och cykla i alperna, vilket jag gör varje sommar. Det är 20-årsjubileum. Så det ska jag göra en vecka. Sen kommer vi vara på Åland där min familj har ett landställe som vi tycker väldigt mycket om. Där kommer vi vara mycket, bada och göra lite.

När Thomas slappar framför tv:n kollar han gärna på science fiction, men även några program från kanalen går hem.

– Jag har alltid tyckt om Så mycket bättre så det ser jag fram emot varje år. Sen ska jag inte skylla på barnen men det va de som drog in mig i det, men jag satt gladeligen kvar till Masked singer. Det fastnade vi i, hela familjen.

Foto: TT/Instagram

Annons