Nyhetsmorgon-Martin Järborgs ord om sin pappas bortgång

Martin Järborg

Glada och goa Martin Järborg sprider alltid glädje i tv-rutan när han underhåller tittarna i Nyhetsmorgon.
Men bakom kulisserna har det inte varit lika glatt för programledaren det senaste året. Nu berättar Martin om hans pappas bortgång – som skedde i samband med att han fick sitt nya jobb.
– Allt blev väldigt konstigt och svårt, säger han till Expressen.

TV4-profilen Martin Järborg tog över efter Jesper Börjesson i Nyhetsmorgon förra året. Redan nu har han hunnit bli en stor tittarfavorit och han är alltid glad och snabb med roliga kommentarer.

Men självklart har även den skojiga glada programledaren stött på flera motgångar i privatlivet. Bland annat har hans kära farfar, utrikeskorrespondenten Bo Järborg, gått bort. Hans farfar var en stor förebild.

Martin Järborgs familjesorg

För Expressen berättar han även om en stor sorg som tittarna kanske inte känner till. I samma veva som han började sitt nya jobb på Nyhetsmorgon förra året gick hans pappa bort i cancer.

På frågan om han landat i det ännu svarar han tidningen:

– Ja och nej. Ibland så slår det mig, och det blir väldigt sorgligt.

– Det är ju hela livet, och plötsligt är det inte. Eller plötsligt… Pappa hade ju cancer. Han var sjuk i ett drygt år innan han dog. Intellektuellt kunde jag förstå att så mycket längre kunde han inte leva. Men när han väl dog, så kändes det konstigt och tragiskt och tomt, säger han.

SAKNAS Sanningen bakom Helena och barnens frånvaro

Jobbiga kampen under första tiden på nya jobbet i Nyhetsmorgon

För Expressen bekräftar han att det var precis när han börjat som programledare i Nyhetsmorgon och att det både var svårare, men på ett sätt även en räddning i sorgen.

– Så var det. Pappa fick dåliga nyheter våren, sommaren 2019. Blev sämre under hösten. Sen kom bytet i Nyhetsmorgon och coronapandemin på det. Då skulle man helst inte träffas, och han var ju extra skör. Samtidigt som han inte hade så mycket tid kvar. Allt blev väldigt konstigt och svårt.

– Men paradoxalt nog, så är det kanske just på grund av jobbet man orkar. För då blir det något annat att fokusera på. Under Nyhetsmorgon hinner du liksom inte försvinna i väg. Samtidigt så trycker det ju bara bort allt ett tag, som ett slags respit.

FOTO: TV4

Senaste nytt