TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Nygifta kändisparet nedslagna och rånade

01 nov, 2016 
AvOla Brising
Brutalt nedslagna på öppen gata. Därefter rånades Monika Ahlberg och Glenn Schiller på mobiltelefon och kreditkort.
Annons

Strax efter midnatt sent i måndags kväll var före detta fotbollsspelaren Glenn Schiller, 56, och tv-kocken Monika Ahlberg, 55, på väg hem till sin lägenhet på Östermalm i Stockholm. Vid Karlaplan blev paret plötsligt brutalt nedslagna bakifrån.

– Allt hände väldigt snabbt, det var över på 10-12 sekunder. Någon slog Glenn bakifrån, i ansiktet. Vi föll till marken och jag skadade min hand ganska rejält. Den började blöda, säger Monika Ahlberg till Expressen.

När de låg på marken frågade en man artigt om de behövde hjälp.

– Han frågade om han kunde hjälpa till. Vi reste oss upp och sen var han borta. Inte ens då förstod vi att det var något mer som hänt än att någon slagit ner Glenn. Vi kom hem, jag sköljde av handen och skulle åka till akuten. Men jag hittade inte min plånbok och Glenn hittade inte sin telefon. Då förstod vi att mannen, samtidigt som han hjälpte oss, rånade oss, berättar Monika.

Monika Ahlberg och Glenn Schiller gifte sig så sent som i somras.
Monika Ahlberg och Glenn Schiller gifte sig så sent som i somras.

Monika spärrade genast sina kort när hon upptäckte att plånboken var borta. Trots det han förövaren stjäla pengar av henne genom att handla en resa för cirka 2500 kronor.

Annons

– Banken missade ett kort. Där hade de varit och köpt en resa. När de skulle fortsätta handla fick jag ett sms där jag var tvungen att slå in en kod för att ett pågående köp skulle kunna genomföras. Då ringde jag till American Express. Förmodligen hade de först köpt en billigare resa och sedan tittat på dyrare, förklarar tv-kocken för Expressen.

Monika är fortfarande smått chockad av händelsen, men säger sig må bra psykiskt. Hon har polisanmält händelsen, men förundersökningen lades ner då polisen inte hade något att gå på. Dessutom har hon ont i handleden:

– Jag har en spricka i handleden. Men det kunde ha varit värre. Det nästan värre nu än i går när det börjar sjunka in vad jag varit med om.

FOTO: Hans Shimoda, IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons