ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anna Haag drabbad av oroväckande sjukdomen – veckor innan förlossningen

07 nov, 2023 
Anna Haag och maken Emil
Anna Haag födde sitt tredje barn för bara 4 veckor sedan.
I en ny intervju med Hänt berättar hon nu om första tiden med bebisen, den svåra graviditeten och hur hon plötsligt upptäckte att hon fått borrelia som höggravid.
– Det var nog den som gjorde att jag mådde så dåligt också, säger Anna till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Madalena Forsberg om sonens val efter studentenBrand logo
Madalena Forsberg om sonens val efter studenten

Skidstjärnorna Anna Haag, 37, och Emil Jönsson Haag, 38, blev i oktober 2023 trebarnsföräldrar då familjen senaste tillskott föddes. Sedan tidigare har makarna sönerna Henry, som är född 2019, och Helge, som är född 2021.

Nu har fyra veckor gått sedan Wilhelm anslöt familjen och när Hänt når Anna berättar hon om känslorna över att familjen vuxit ytterligare.

– Jag sa det till Emil igår att tänk för ungefär fyra år sedan då var det bara han och jag i huset. Nu är det liksom tre till, och även om de är rätt så små så tar de mycket plats både psykiskt och fysiskt. Det är helt fantastiskt, säger Anna till Hänt.

Anna Haag om svårigheterna under graviditeten – utvecklade antikroppar mot barnet

Graviditeten med Wilhelm var däremot allt annat än enkel. Anna drabbades nämligen av immunisering, vilket innebär att mamman utvecklar antikroppar mot bebisen.

Annons

– Jag har en annan blodgrupp än barnen och då är det om jag har förstått det rätt större risk desto fler barn man får. När jag fick mellanbarnet så måste jag på något sätt fått lite av hans blodkroppar vilket gjorde att min kropp bildade antikroppar för annars är det separata system. Så nu fanns det när minstingen kom, vilket gjorde att man fick hålla koll på oss båda, säger Anna och fortsätter:

– Jag mådde inte dåligt av det så men risken var att bebisen skulle få blodbrist så i gick på kontroller varje vecka från vecka 28.

Läkarnas upptäckt – drabbad av borrelia som höggravid

Det visar sig att detta inte var den enda åkomman som uppstod utan Anna drabbades också av en något obehaglig sjukdom som höggravid.

Annons

– Sen fick jag också borrelia vilket jag inte upptäckte förrän vecka 34-35 i graviditeten. Det var nog den som gjorde att jag mådde så dåligt också. Jag var trött, illamående och orkeslös vilket ju är klassiska graviditetssymtom men jag tror de späddes på av borrelian.

Hur upptäckte ni det här?

– Jag fick en hel del fästingar i somras. Jag hade något som ömmade och jag såg inte själv men så bad jag min syster titta på det och hon sa att jag hade fått en ring runt. Det här var mellan fem och sju veckor efter att jag hade haft fästingen där så då gick jag till läkaren.

– Det var inte farligt för barnet överhuvudtaget men det gjorde att jag mådde dåligt och så fick man ha koll på bebisen. Så det var lite oro för bebisens mående redan som spädde på min orkeslöshet från borrelian.

FOTO: TT

Annons