TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Nya tv-familjen om dotterns leukemi: "Helt obegripligt"

14 sep, 2017 
AvJohanna Bladh
Familjen Zeeck är den nya familjen i årets säsong av ”Familjen annorlunda”. I deras stora familj ingår nio barn. Hänt träffar familjen för att prata om den jobbiga perioden när de fick beskedet att deras barn – Juno – drabbat av cancer.
Annons

Storfamiljen Zeeck är nykomlingar i nya säsongen av “Familjen Annorlunda”. Precis som vanligt i programmet får tittarna hänga med hem till en familj med stora frukostar, en hel del tvätt och mycket kärlek.

I det vita huset i Hallstahammar ryms två föräldrar och som mest nio barn. Men det som skiljer familjen från deltagare under programmets tidigare år är att yngsta dottern Juno, 4, har drabbats av cancer. Föräldrarna Susanne och Gunnar fick beskedet när Juno bara var två år gammal.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hänt träffar familjen när de är på besök i Stockholm.

– Det var som ett slag i ansiktet. Det var helt obegripligt. Allt blev svart och det var en jättechock, minns Susanne om dagen de fick beskedet.

Juno hade blivit tröttare, klagade på att hon inte kunde orkade gå och inte leka som hon gjort förr. Oron växte hos föräldrarna som tog henne till läkaren. Efter ett benmärgsprov fick de beskedet – Juno har leukemi. Det blev starten på en tuff period i familjen liv.

– De första tre månaderna var helt hysteriska. Hennes kropp bröt inte ner cellgifterna, hon hade blåsor i hela munnen, så mycket att det blödde på kudden i flera veckor. Hon slutade prata, hade blåsor hela vägen ner i magen och hela vägen bak, minns pappa Gunnar.

Annons

När Gunnar spenderade all tid på sjukhuset blev mamma Susanne ensam hemma, med ansvar för de andra barnen.

– Jag var hemma fem dagar första halvåret. Susanne blev ensamstående med sex barn och jag var på lasarettet hela tiden.

Idag är Juni fyra år och hennes kropp har svarat bra på läkarbesöken. Nu återstår bara några månader av behandlingarna.

– Man trodde att det var över när vi fick beskedet, men nu har vi en annan bild. Läkarna förklarade att de flesta barn faktiskt överlever, så diagnosen ser bra ut, berättar mamma Susanne.

Familjen strålar av hopp och kärlek – trots det tunga de tvingats gå igenom hittills. De är övertygade om att lilla Juno kommer klara sig genom sjukdomen. De är så pass säkra att de redan bokat en drömresa dagarna efter att behandlingarna beräknas vara över.

– När hon var som sjukast tittade hon på en bild på Instagram av en strand i Florida. Då sa hon ”den stranden vill jag stå på när jag blir frisk”. Så då bokade vi det, säger pappa Gunnar.

I hans knä sitter lilla Juno med ett lila diadem. Han pussar henne på pannan och hon ler.

Foto: Sjuan

Annons