Idol 2023 marknadsföring banner

Nya kritiken mot Malou von Sivers – efter tittarilskan

11 dec, 2019 
Malou von Sivers
Förra veckan hamnade Malou von Sivers i hetluften efter en intervju med rapparen Greekazo.
Nu riktar TV4-tittarna återigen kritik mot programledaren.
– Det blir osammanhängande, skriver en person i en kommentar.
Annons
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem

Det har stormat en hel del kring TV4-profilen Malou von Sivers, 66, intervjuprogram Malou efter tio den senaste tiden. Detta efter ett inslag som visades förra veckan veckan då rapparen Greekazo och programledaren Anders Öfvergård, 51, som just nu är aktuell med serien Anders och knarket, diskuterade musik om narkotika.

Både Malou och Anders Öfvergård ifrågasatte artisten för att han refererar till våld och narkotika i sina låttexter, något som gav upphov till en rejäl kritikstorm i sociala medier.

”Cred till Greekazo som skötte detta proffsigt trots bristande och nedlåtande intervju, som egentligen gick ut på att läxa upp och inte ens försöka höra vad han hade att säga”, skrev en person.

”Fick så fruktansvärt ont i magen när jag såg den otroligt nedlåtande intervjun”, skrev en annan.

Snart gick TV4 in i kommentarsfältet, som numera är stängt, och besvarade de missnöjda tittarna.

”Ser att ni är många som har synpunkter på dagens intervju med Greekazo. Vill bara tacka för er feedbacken meddela er att jag tagit vidare era synpunkter till redaktionen”, skrev kanalen vid tillfället.

Annons

Nya bakslaget för TV4:s Malou von Sivers

Efter att inslaget visades har Malou von Sivers valt att besvara kritiken i en intervju med Nöjesbladet.

– I det här fallet håller jag med om att det blev obalans och att Greekazo kunde fått större utrymme att prata om sin musik, säger hon till tidningen.

Nu möts programledaren återigen av kritiska röster. Detta efter måndagens avsnitt av Malou efter tio då hon bland annat intervjuade psykiatern Anders Hansen samt diskuterade sköldkörtelsjukdomar med en grupp läkare.

Efter att avsnittet sändes är det många tittare som har uppmärksammat att Malou von Sivers har en tendens att avbryta sina gäster när de pratar.

”Trist när det tas upp så viktiga ämnen, jag tittar inte längre då det känns som det måste stressas fram. Alldeles för ofta hon avbryter för att jag tycker det blir osammanhängande”, skriver en person i en kommentar.

”Snälla snälla Malou, kan du sluta avbryta dina gäster stup i kvarten. Vad hände med din slogan ”där gästerna får prata till punkt”. Jag som åskådare känner mig ofta stressad å gästens vägnar”, skriver en annan.

TV4 har ännu inte besvarat kritiken i kommentarsfältet.

FOTO: Michaela Hasanovic/EXP/TT

Annons