TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Nya experten Sandra i Gift vid första ögonkastet: ”Prata om det”

24 feb, 2019 
AvSarah Mansouri
Nya experten Sandra i gift vid första ögonkastet
Gift vid första ögonkastet får tillskott i år av en ny expert – nämligen Sandra Lindström som är jämställdhetsexpert. I vår podcast Vad har Hänt? ringde vi upp Sandra för att prata mer om vad rollen innebär och hur par kan göra för att få en mer jämställd relation.
Annons

Gift vid första ögonkastet är tillbaka för en femte säsong på SVT. I realityserien låter sex singlar en expertpanel hjälpa dem att hitta sin perfekta partner. För§sta gången som paren ses är vid altaret och efter vigseln ska de leva som äkta makar i fyra veckor, med stöd av seriens experter.

Nytt för den här säsongen är att sexologen Linn Heed, parterapeuten Satu Hirsch Fjellstedt och psykologen Fredric Bohm, får sällskap av jämställdhetsexperten Sandra Lindström. Och det är alltså dessa fyra experter som ska coacha singlarna som längtar efter sitt livs stora kärlek.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I vår podcast pratade vi med den nya experten Sandra om varför det behövs en jämställdhetsexpert.

– Det här med ojämställdhet, det kan ju verkligen ställa till hinder för kärlek och ett hinder för fortsatt kärlek. Jag tänker att det dels finns massor föreställningar och normer om hur saker ska vara, liksom grunden till ganska stereotypa, romantiserade föreställningar om kön. Men också det här att jämställdhet är ju att man lever respektfullt, att man pratar med varandra. Och när det är ojämställt kan det ju många gånger bli motsatsen. Jag tänker att det är jättebra att prata om det här tidigt i en relation, säger Sandra i podcasten.

Annons

Hon ger oss tips på hur en relation kan bli mer jämställd och berättade även mer om vad hennes roll i programmet egentligen innebär:

– Min roll i programmet har inneburit att titta just på de här mönstren som kan ställa till hinder för kärleken och faktiskt hjälpa till att dels lyfta det perspektivet i programmet, men också hjälpa paret med de här utmaningarna, säger Sandra.

Spola fram till 04:05 i avsnittet ”Sanningen om photoshoots” för att höra hela intervjun med jämställdhetsexperten Sandra. Du hittar podcasten här!

FOTO: SVT

Annons