TV4-bonden Mattias oväntade relation med bonde-Susanna

Mattias avslöjar oväntade relationen med Bonde-Susanna.

Under hösten kommer tittarna bland annat kunna följa lammbonden Mattias jakt efter kärleken i Bonde söker fru - kärlek åt alla på TV4play. För Hänt berättar han det oväntade sättet han kom med i programmet på.
– Jag blev väldigt chockad, säger Mattias.

Den 25 september drar den fjortonde säsongen av Bonde söker fru igång på TV4 och på TV4play kommer Bonde söker fru – Kärlek åt alla tillbaka. Under hösten kommer tittarna kunna följa nya tv-bönder i deras hopp om att finna kärleken – och visst är det en befogad förhoppning med tanke på hur många lyckliga sagoslut som programmet har haft genom åren.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg!

Förra året var till exempel en av bönderna Susanna Karlsson, 27, i Valdemarsvik som fick starka känslor för två av sina brevskrivare, men valde till slut Hannes Haraldsson, 27. Idag är paret förlovade efter att Hannes friade till sin stora kärleken i somras.

En av årets sju bönder är lammbonden Mattias, 26, som kom med i programmet senare än de andra bönderna. Av Linda Lindorff fick han snabbt namnet ”hunkbonden” och på bara några veckor hann han överösas av flera hundratals brev från beundrare som ville dejta honom i programmet.

När Hänt träffar Mattias på pressträffen för Bonde söker fru berättar han att han inte sökte till programmet själv – det är nämligen tack vare Bonde-Susanna som han kom kontakt med TV4.

Mattias ska träffa fler influencers

Det visar sig att Mattias spelade in en video för att lära ut Hjärt- och lungräddning med hjälp av Susanna och Hannes – det var på så sätt TV4 hittade honom, då de sett videoklippet.

– Jag träffade Susanna och Hannes som var med förra året och gjorde ett HLR-klipp med dem. Då såg de mig och så sa Susanna att han är bonde. Och det klippet la vi ut i april, säger Mattias till Hänt.

Mattias förklarar också varför de spelade in ett sådant klipp tillsammans:

– Det är ett litet projekt jag har startat för att lära ut HLR. Så det var slumpen. Sedan ringde dem henne och sedan ringde de mig, dagen efter jag hade lagt ut det klippet, säger Mattias och refererar till produktionen på TV4 och fortsätter:

– Så jag blev väldigt chockad. Det var ju inte det som var tanken. Hela idén är att lära ut HLR och det är en idé jag kommer fortsätta med.

26-åringen har jobbat som brandman vid sidan av bondeyrket sedan han var 20 år och vill utvecklas inom det området. Då han varit ute på larm och sett att många inte riktigt vet vad de ska göra i situationer då det gäller, vill han inspirera fler till att lära sig hjärt- och lungräddning. Mattias vet ännu inte exakt hur han ska ta projektet vidare, men kommer att stämma möten med influencers för att ta det vidare.

– Jag ska träffa fler Youtubers och influensers sedan senare. Men det kommer då, säger Mattias till Hänt.

FOTO: Carolina Byrmo/TT,