Nya bilden på Dagny Carlsson – så har vi aldrig sett henne

Nu berättar Dagny Carlsson om den roliga nyheten att hon pryder ett kalenderomslag.

107-åringen Dagny Carlsson ska pryda ett kalenderomslag.
På sin blogg skriver hon om nyheten.
”Jag kunde aldrig ens föreställa mig att jag kunde se så imponerande ut”, skriver hon.

107-åriga Dagny Carlsson är en av Sveriges mest folkkära bloggare. Det var efter att hon deltog i en datakurs för 13 år sedan som Dagny startade sin blogg där hon delar med sig av händelser från sin vardag, samt inspirerar läsarna med sin positiva inställning till livet och vilja att lära sig nya saker.

I ett av Dagnys senaste inlägg på bloggen har hon skrivit om att hon fått äran att vara med i en kalender – och dessutom pryda omslaget.

”På kvällskvisten fick jag besök av Caroline Rosmark som precis utkommit med en kalender som heter ”Sagolika kvinnor, 2020”. Den visar många kända kvinnor och alla är praktfullt klädda Jag har fått äran att pryda upp omslagssidan med ett sagolikt porträtt där jag föreställer en drottning med krona och pärlhalsband och en röd mantel. Jag kunde aldrig ens föreställa mig att jag kunde se så imponerande ut”, skriver hon och tillägger i slutet:

”Jag är nog den enda 107-åring som blivit omslagsbild på en publikation.”

Camilla Läckberg är med i kalendern

Även författaren Camilla Läckberg, 45, är med i kalendern. På sin Instagram delar hon med sig av både fotot på sig själv och omslaget med Dagny Carlsson. Som tredje bilden i Instagram-inlägget syns Dagny Carlsson iklädd krona, mantel och pampiga smycken.

Camilla Läckberg visar även beskrivningen för marsmånad, som är till hennes bild.

”Fick äran att i år vara en av 12 ”Sagolika kvinnor” i fotograf Caroline Rosmarks kalender. Och jag älskade direkt Carolines förslag på hur hon ville porträttera mig. Långt ifrån de traditionella författarporträtten. En annan del av mig”, skriver hon i inlägget.

Kalendern Sagolika Kvinnor 2020 stödjer Fryshusets ”Barn till ensamma mammor”, här kan du läsa mer och köpa kalendern.

FOTO: TT/Patrik C Österberg, TT/Karin Törnblom, Instagram