LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Familjens nya besked om Lasse Berghagens hälsa – så mår han nu

13 sep, 2023 
MALIN BERGHAGEN, LASSE BERGHAGEN
För drygt en vecka sedan genomgick Lasse Berghagen en hjärtoperation. Sedan dess har han legat nedsövd på sjukhuset.
Nu kommer familjen med ett nytt besked om hans hälsa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Berghagen berättar om ett spännande möte med Cornelis Vreeswijk "kondomer och en stämgaffel"Brand logo
Lasse Berghagen berättar om ett spännande möte med Cornelis Vreeswijk "kondomer och en stämgaffel"

Lasse Berghagen, 78, har kämpat med sin hälsa under sommaren och har tvingats ställa in flera offentliga åtaganden.

För ungefär en vecka sedan kunde Aftonbladet meddela att Lasse låg nedsövd efter en stor hjärtoperation. Under operationen uppstod komplikationer som ledde till att Lasse behövde sövas ned för att vila organen.

– Det har gjort att hela den här veckan har varit ganska instabil och jobbig för oss alla. På grund av komplikationer har pappa varit nedsövd sedan i lördags för att kroppen och organen måste få vila. Men klaffen är utbytt och han fick även ytterligare en ny klaff. De fick också bort alla bakterier vilket känns jätteskönt, sa Malin Berghagen till tidningen.

Läkarens ord om Lasse Berghagens hälsa

Sedan dess har Malin berättat om oron för sin pappa. På bloggen berättade hon vad läkaren hade sagt och lyckligtvis har Lasse fått en av Karolinska sjukhusets allra bästa kirurger.

Annons

”Det var något läkaren sa första dagarna efter pappas operation. Han sa: 'Er pappa har fått av ren tur (operationen fick ett tidigarelagt datum) en av våra absolut bästa hjärtkirurger. Han har absolut den bästa vården med allt som kan stötta hans kropp för återhämtning. Nu får vi bara hoppas att pappas 78-åriga fysiska form är så bra att den också kan göra sitt för att det här ska gå åt rätt håll (vilket det gjort)´. Hans ord gick som en rysning genom hela mitt kropp”, förklarade Malin i ett inlägg på bloggen.

Nu får man alltså hoppas att Lasses kropp klarar den här fysiska utmaningen och glädjande nog verkar det gå bra!

Familjens nya besked om Lasse Berghagens hälsa

I ett nytt inlägg på Instagram kan familjen nu berätta att återhämtningen går framåt! Det är Malin som skriver inlägget tillsammans med hustrun Eva Berghagen och dottern Maria Berghagen.

”Liten försiktig update från oss i familjen: Han gör myrsteg åt rätt riktning vår långe pappa Lars. Men stegen är små som sagt trots hans stora skor så tack för att ni alla finns och för er respekt och stöd till pappa och familjen. Eva, Maria och Malin”, står det i inlägget.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Annons