LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Nya "Arga snickaren" Pirre om familjens trauma: "Det var många missfall på vägen"

14 mar, 2015 
AvOla Brising
Per "Pirre" Starrin tar över efter Anders Öfvergård. Efter att inte ha kunnat få barn på sju år är han mer deppig än arg.
Annons

Efter 13 säsonger som “Arga snickaren” slutar Anders Öfvergård, 47, och istället tar Per “Pirre” Starrin, 47, över rodret i byggprogrammet på Kanal 5. Till skillnad mot Anders som gjorde sig känd för att skälla ut dem han skulle hjälpa när de klantade sig eller var slöa är egentligen inte Pirre särskilt arg utan snarare snäll och sorgsen.

– Jag kommer inte att spela en roll, utan vara mig själv. Jag är ganska snäll, säger han till sajten Byggvärlden.

Pirre och Mackan tar över i "Arga snickaren". Foto: Kanal 5
Pirre och Mackan tar över i “Arga snickaren”. Foto: Kanal 5

Pirre har lång erfarenhet av att vara en snäll snickare eftersom han medverkat i flera säsonger av Ernst Kirschsteigers, 57, “Sommar med Ernst” där han surrat med humlor och myst på bästa sändningstid.

– Jag tycker om att hjälpa andra och det här är ett drömjobb för mig. Mitt fokus är att hjälpa människor som fastnat i en riktig knipa att komma vidare. Både jag och familjerna har gått in i det här med hjärta och själ, förklarar Pirre.

Pirre, Anna och sötnosen Rufus! Foto: Privat
Pirre, Anna och sötnosen Rufus! Foto: Privat

De bakomliggande problemen är minst lika viktiga som själva bygghaveriet för honom. I Aftonbladet berättar den nye arge snickaren att han har stor förståelse för klienter som mår dåligt. Han och hustrun Anna försökte få barn i sju år innan sonen Rufus, 3, till sist kom till världen:

Annons

– För oss var det en väldigt tuff resa. Vi hade många missfall på vägen. Vi har gått igenom höga toppar och väldigt djupa dalar. Glädje över graviditet har slutat i jättetraumatiska missfall. När vi äntligen fick barn kändes det fantastiskt. Barn är det viktigaste som finns. Så när jag ser familjer som lever i misär reagerar jag starkt.

Anna och Pirre. Foto: Privat
“Vi är starka tillsammans.” Foto: Privat

Efter sonens födelse har de velat ha fler barn, men han och Anna drabbades av missfall igen precis innan programmet började spelas in.

– Det var så klart jättetufft. Men vi har blivit väldigt starka tillsammans. Vi är bra på att hantera sorg, säger Pirre.

Och han tror sig ha nytta av sin sorg i mötet med människorna som medverkar i “Nye arge snickaren”:

– Byggproblem kan bli väldigt tunga, och jag vet hur det känns när man är på botten.

Andra gillar också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons