LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nu kommer tre nya "Harry Potter"-filmer – utan Harry Potter

17 okt, 2014 
AvOla Brising
Tre nya filmer som bygger på en 42 sidor lång bok. Nu ska Hollywood mjölka det sista ur "Harry Potter".
Annons
Premiere Harry Potter And The Half Blood Prince

De åtta “Harry Potter”-filmer som gjordes mellan 2001 och 2011 var en riktig guldgruva för alla inblandade. Faktum är att de med kringförsäljning drog in mer pengar än vad någon annan filmserie gjort någonsin. 55 biljoner kronor i vinst är med god marginal mer än vad som dragits in både på 25 “James Bond”-filmer, sex Tolkien-filmer och sju “Star Wars”-filmer.

Av den orsaken kommer det knappast som någon chock att författaren bakom succéböckerna, J.K. Rowling, 49, nu bekräftar att en ny filmserie om Harry Potters värld är på gång. Filmerna, vilka baseras på den tunna 42-sidiga boken ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”, kommer på samma sätt som filmatiseringen av Tolkienboken ”Bilbo – En hobbits äventyr” bli en trilogi för att maximera vinsterna. På Facebook skriver Rowling att första filmen kommer ha premiär 2016, den andra 2018 och den sista 2020.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

De kommer regisseras av David Heyman, som producerat de tidigare Harry Potter-filmerna och ha samma manusförfattare, men Daniel Radcliffe, 25, lär vi inte få se i rollen som Harry Potter. Boken filmserien bygger på utspelar sig nämligen innan Harry Potter föddes.

Annons