Kändisar hyllar Roy Fares för nya semlan: "Geni"

Glöm semmelwrapen. Glöm även fjolårets prinsess-semla. Kändiskonditorn Roy Fares har lanserat årets twist på den klassiska gräddbullen – säg hej till nachossemlan!

Gillar du att dippa nachos på fredagsmyset – men är också svag för sötsaker? Då lär den nya nachossemlan vara något för dig. Den kombinerar nämligen den svenska fikakulturen med helgfavoriten chips och dipp.

Det är stjärnkonditorerna Roy Fares och Mattias Ljungberg som lanserar årets semmelnyhet på sitt nya konditori Mr Cake på Östermalm i Stockholm. Nachossemlan består helt enkelt av nachos med semmelsmak, gjorda på en vetedeg med kardemumma som kavlats och gräddats knaprig. Dessa semmelnachos dippar man sedan i grädde och mandelmassa.

Författaren Camilla Läckberg, som testat nachossemlan och postat en Instagrambild på kreationen, kallar den “årets semla” och geniförklarar konditorn Roy Fares.

Roy berättar för Femina.se att idén uppstod när han och Mattias Ljungberg satt och spånade kring alternativa semlor och konceptet fredagstacos. Locket på en traditionell semla brukar vara trekantigt och många – inklusive Roy själv – börjar semmelätandet med att ta av locket och skopa upp grädde med det.

– Fika handlar ju om “sharing is caring”. Med nachossemlan kan man sitta tillsammans och dippa – utan att behöva äta en hel bulle själv, säger han till Femina.se.

Nachossemlan lanserades på Mr Cake den 3 januari och kostar 57 kronor. Hittills har kunderna uppskattat nyheten, menar Roy Fares.

– Vi har fått positiva reaktioner. Det är en kul grej – en bra kombination av knaprigt och krämigt, säger han.

Konditoriet kommer även att sälja traditionella semlor i två storlekar samt en laktosfri semla.

Se Mr Cakes film om den nya nachossemlan här:

LÄS OCKSÅ: Trött på allt tjat om semlor? Här är 17 saker du kan äta istället

LÄS OCKSÅ: Efter Camilla Läckbergs kärlekskupp – nu avslöjar Roy Fares sanningen om bilden

Foto: Mr Cake, Camilla Läckberg/Instagram, IBL

Text: Malin Karlberg

Artikeln publicerades först på Femina.

 

SENASTE NYTT!