LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pernilla avslöjar: Därför visas Wahlgrens värld så långt efter inspelningarna

14 jun, 2024 
Den nya säsongen av Wahlgrens värld är i full gång i tv-rutan men något som många tittare lagt märke till är att avsnitten ofta inte utspelar sig i nutid.
– För att få till alla de här otroliga avsnitten så krävs det att det får gå en tid, förklarar Pernilla för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren avslöjar sin kändiscrushBrand logo
Pernilla Wahlgren avslöjar sin kändiscrush

Det har redan gått åtta år sedan Wahlgrens värld hade premiär i tv-rutan. På den tiden bodde Pernilla Wahlgren, 56, i ett grönt hus på Lidingö, alla barnen förutom Oliver Ingrosso, 34, bodde hemma och Pernilla var singel.

Men det var då och nu är nu och det är inte mycket som är sig likt. Idag bor Pernilla i sitt drömhus Villa Wahlgren, hon är gift med Christian Bauer, 58, och alla förutom Theo Wahlgren, 17, har flyttat hemifrån.

Dessutom har Pernilla fått ett nytt jobb som hon inte hade på den tiden. Hon är nämligen allsångsledare för Allsång på Skansen!

Pernilla Wahlgrens succé i Allsång på Skansen

När Hänt träffar Pernilla har hon precis presenterat årets artister som kommer till Skansen i sommar och hon är på strålande humör. Dessutom kan man säga att hon gör total succé. Enligt statistik från SVT kan man nämligen rapportera att Pernilla fördubblade tittarsiffrorna med 100 procent efter förra årets säsong!

Annons

Den massiva tittarökningen kom på tal under pressträffen.

– Oj! 100 procent? Men ja det vore ju förmätligt att tro att det hänger på mig, även om jag är en tuff tjej, skrattar Pernilla och fortsätter:

– Men jag tror att folk tycker att det är kul med lite förnyelse och att det kommer in en ny programledare. Sedan har vi ju en helt ny redaktion också som jobbar med content och sociala medier!

PERNILLA WAHLGREN
Claudio Bresciani/TT

Därför sänds Wahlgrens värld så långt senare

Även när det gäller Wahlgrens värld är det otroligt stort intresse och programmet ligger etta på streamingtjänsten Max.

Med andra ord är svenska folket helt förälskade i Pernilla och hennes familj, men något som många tänkt på är att avsnitten sänds ganska rejält långt efter att de spelades in.

Annons

Nu berättar Pernilla vad det beror på.

– Ja alltså ända sedan start har det ju varit så att vi spelar in ungefär ett halvår innan det sänds. Och det tar tid att sända, det tar tid att klippa ihop programmen och de är ju otroliga. Varför jag tror att det gått så bra för Wahlgrens värld under åtta års tid nu, är ju att det inte bara är lite skåpmat som vi bara slänger ut, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Utan vi jobbar jättemycket, vi klipper programmet och tar liksom de bästa delarna. Det är nästan som när man gör en föreställning, eller revy, att det finns en humor och en värme i programmet som jag tror folk gillar.

Så det är mer bearbetning bakom än man kan tro?

– Ja men det finns inget manus eller någonting sådant, absolut inte. Men för att få till alla de här otroliga avsnitten så krävs det att det får gå en tid. Men det blir som en dagbok, det blir som en resumé, förklarar Pernilla.

Allsång på Skansen har premiär den 25 juni med fantastiska Pernilla Wahlgren i spetsen!

FOTO: Max

Annons