Nu är det klart – här är namnet på Madeleines och Chris nye prins

Så var det äntligen klart vad prinsessan Madeleines och Chris O'Neills son ska heta. Nicolas Paul Gustaf blir namnet, med tilltalsnamnet Nicolas.

Det var i tisdags som prinsessan Madeleine, 32, och Chris O’Neill, 40, blev i går föräldrar för andra gången. Klockan 13.45 nedkom prinsessan med en son på Danderyds sjukhus i Stockholm som var 49 centimeter lång och vägde 3 080 gram.

– Prinsessan mår bra och hela familjen är väldigt lycklig, sa Margareta Thorgren, hovets informationschef, till Expressen i samband med förlossningen.

Prinsesssan Madeleine, Chris O'Neill och prinsessan Leonore. Foto: IBL

Prinsesssan Madeleine, Chris O’Neill och prinsessan Leonore. Foto: IBL

I går släpptes den första bilden på pojken och i dag hölls en konselj på slottet och då avslöjade kung Carl Gustaf vad den lilla bebisen har fått för namn.

Madeleines och Chris O’Neills nyfödda son heter Nicolas Paul Gustaf – med tilltals namnet Nicolas.

150615+Princess+Madeleine+Christopher+O’Neill+son+Photo+The+Royal+Court,+Sweden+2

Sveriges nye prins Nicolas Paul Gustaf. Kungahuset.se

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har sedan tidigare dottern Leonore,1, som nu alltså har blivit storasyster. Leonore föddes 20 februari 2014 i New York.

Hovet har tidigare berättat att hela prinsessfamiljen planerar att bosätta sig i London i höst. Chris har redan utvandrat. Sedan den 22 april är han skriven i Storbrittanien. Madeleine är tillsammans med barnen fortfarande skriven på Väpnargatan i Stockholm.

Andra läser också:

Chris O’Neill kan missa Madeleines förlossning

Chris O’Neills svek mot gravida Madeleine: “Till slut orkade han inte bära på hemligheten längre”

Rättelse: I en tidig version av artikeln stod det att Nicolas Paul Gustaf inte fick en prinstitel, men det får han alltså och blir samtidigt hertig av Ångermanland.

SENASTE NYTT!