Nour El Refais ursäkt efter uttalandet i SVT:s Skavlan

Nour el Refai i Skavlan

När Nour El Refai gästade Skavlan i fredags pratade hon om psykisk ohälsa och medicinering.
I ett inlägg på Instagram ber komikern om ursäkt för ett av sina uttalanden i programmet.
– Gjorde en klumpig jämförelse, skriver hon.
Slå på ljud

I slutet av oktober föddes komikerna Nour El Refai, 33, och Henrik Schyfferts, 51, första gemensamma barn. Strax efter förlossningen avslöjade paret att de har valt att ge sonen namnet Sami och i ett känslosamt inlägg på Instagram berättade Nour om sina känslor inför att ha blivit mamma.

”Sami är här. Jag älskar dig med hela mitt hjärta. Men också med en del av mitt hjärta jag inte visste att jag hade. Som aldrig skulle aktiverats om det inte var för dig. Den delen kommer alltid vara bara din”, skrev hon i inlägget.

Komikern aktuell med nya serien Landet lyckopiller

Nour El Refai är inte bara nybliven mamma – hon är även aktuell med den nya serien Landet lyckopiller på SVT. I programmet träffar hon svenskar som på olika sätt lider av psykisk ohälsa, som är så pass allvarligt att de får medicin för att lindra sina problem.

I en intervju med MåBra berättade komikern nyligen att hon är en av de som äter medicin på grund av sin depression och sociala fobi.

– Det är ju inget mirakelpiller eller lyckopiller, jag har bara sämre förutsättningar att hantera ångest, och det här ger mig ett normaltillstånd, sa hon till tidningen.

Nour El Refais ord efter uttalandet i SVT:s Skavlan

I fredags gästade Nour El Refai Fredrik Skavlans, 53, intervjuprogram Skavlan, som sänds på SVT. Under intervjun berättade hon om den nya serien samt sitt eget mående.

– Jag mår ju inte skit hela tiden, säger hon och fortsätter sedan:

– Det är precis som att om du har diabetes så kan du ta medicin för det och då är man inte sjuk hela tiden utan då är man nästan aldrig sjuk eller väldigt lite i alla fall.

I ett nytt inlägg på Instagram väljer Nour nu att lyfta sitt uttalande i Skavlan – och be om ursäkt för hur hon uttryckte sig i programmet.

”Gjorde en klumpig jämförelse i Skavlan där jag sa att kroniskt deprimerade kan ta medicin och därför slippa bli sjuka så ofta, precis som ”folk med diabetes kan ta medicin och nästan aldrig vara sjuka”. Det var extremt klantigt sagt och jag förstår att många är jättesjuka i diabetes trots medicin. Hemskt ledsen för det”, skriver Nour El Refai och tillägger sedan:

”Bra att ni synar mig när jag är dum i huvudet”.

I kommentarsfältet verkar det som att följarna är förlåtande.

”Vi fattade va du menade”, skriver en person.

”Det är nog bra att du ber om ursäkt. Men vad trött jag är på illvilliga tolkningar. Alla som såg dig fattade ju vad du menade”, tillägger en annan.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Landet lyckopiller sänds onsdagar 21.30 på SVT1. 

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!