Nour El Refai om beslutet att inte visa upp sonen Sami

Henrik Schyffert och Nour

Nour El Refai beslutade tidigt för att inte visa upp bilder på sonen Sami i sociala medier.
Nu har hon gjort ett oväntat drag som hyllas av följarna.
Slå på ljud

Nour El Refai, 32, och Henrik Schyffert, 51, blev i slutet av oktober förra året föräldrar till sitt första gemensamma barn. När Nour gick ut med nyheten om att sonen, som fått namnet Sami, var född förklarade hon i ett känslosamt inlägg att hon upplevt känslor hon tidigare inte trott hon kunde känna. Kärleken till sonen var obeskrivlig och följarna har sedan dess fått ta del av flera uppdateringar kring komikerns nya liv som mamma.

Henrik och Nour lever som särbor

Sedan Henrik och Nour blev tillsammans har de levt som särbor, något som de även fortsatte med när Sami föddes. Nour har tidigare berättat att hon ofta får frågor av folk som är nyfikna på deras livsstil.

Till en början var en av anledningarna till särboskapet ett Nour har två katter medan Henrik är kattallergiker. Sedan förra året har dock katterna istället bott hos Nours mamma men livet som särbo har passat paret bra och därför ser de ingen anledning till att flytta ihop.

Nours beslut för sonen Sami

Ett annat beslut som Nour har tagit är att inte visa upp sonen Sami på sociala medier. Vid flera tillfällen har bilder på honom dykt upp men den röda tråden på bilderna är att hans ansikte varit dolt, något som väckt frågor hos följarna. Beslutet menade Nour berodde på att hon ville låta sonen ta ett eget beslut i framtiden, gällande huruvida han vill synas eller inte.

”Mitt barn har rätt till sin integritet och väljer själv när han är stor nog om och när han vill publicera bilder på sig själv”, skrev Nour som svar till en följare på Instagram.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Hyllas efter plötsliga draget

Under midsommarafton dök ännu en bild upp på Nour och Sami. Även denna gång är hans ansikte täckt med en emoji och beslutet är något som nu hyllas i hennes kommentarsfält.

”Så fint att ni väljer att INTE visa hans ansikte! Allt för många struntar i barnens rätt till integritet. Glad midsommar”, skriver en följare.

Smart, smart. Om inte annat kanske han själv inte vill vara med på kort, men kan inte meddela sig om det. Barn ska inte va i media. Klok mamma”, skriver en annan.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

FOTO: Janne Danielsson, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!