LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Nordman talar ut om tuffa bakslaget – efter inbrottet i turnébussen

18 jul, 2023 
Moa Risberg
Nordman har just nu fullt upp med sin sommarturné runt om i landet.
I början av veckan drabbades bandet av en instrumentstöld.
Mats Wester berättar nu om inbrottet i turnébussen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nordmans barnbarnslycka: "Det är jättemysigt!"Brand logo
Nordmans barnbarnslycka: "Det är jättemysigt!"

Nordman deltog under förra året i TV-programmet Så mycket bättre och har sedan dess synts i flera olika sammanhang så som Melodifestivalen.

I Så mycket bättre får artisterna möjlighet att tolka varandras låtar, något som tittarna tyckte var extra spännande då Nordman har lite egen typ av genre.

Bandet Nordman med Håkan Hemlin och Mats Wester i spetsen gjorde flera populära tolkningar i Så mycket bättre, med sin lite ovanliga musikmix av rock, pop och folkmusik. Bandet gjorde bland annat folkmusiks klingande tolkningar på låtar från artisterna Måns Zelmerlöw och Albin lee Meldau.

Instrumenten försvann efter inbrottet

Nordman som varit ute och turnerat runt om i landet i sommaren drabbades nyligen av ett inbrott i bandets turnébuss under natten till måndagen den 17 juli.

Inbrottet upptäcktes på morgonen efter när gitarristen i bandet skulle gå till turnébussen. När han kom fram såg han att dörren till bussen var uppbruten och att någon tagit instrumenten inne i bussen.

Annons

– Han polisanmälde direkt och sen har vi försökt göra vad vi kan för att sprida. Speciellt om ett instrument som är lite svårt att få tag på, en mandola som är handbyggd, säger Mats till Hänt.

Utöver den handgjorda mandolan försvann en elbas, en keyboard, fyra gitarrer och flera förstärkare från stölden. Mats berättar att det går att ersätta flera av de instrumenten men att det både är tråkigt och kostsamt.

– De här instrumenten som vi spelar på kostar ju ändå uppskattningsvis kanske mellan tio och 25 tusen, säger Mats.

Mandola instrumentet däremot har Mats lite svårt att sätta en summa på.

– Jag vet inte vad de skulle kosta att skaffa ett sånt här om man skulle beställa det som ett nybyggt instrument, men det är ju inte gratis i alla fall, säger Mats.

Ger glädjande besked efter stölden

Trots den tråkiga händelsen berättar Håkan det glädjande beskedet, bandet Nordman kommer kunna fortsätta sin turnén efter stölden.

– Vi spelar ju på fredag nu, på Rock Off-festivalen i Mariehamn på Åland, så att de är de närmaste vi gör här, så de har några dagar på sig att fixa nya instrument, säger Mats.

Han berättar att inget kommer vara oförändrat när bandet intar scenen efter igen instrumentstölden i trunébussen.

– Jag råkade ha en exakt likadan mandola som var stulen, så Larsa får låna min mandola och de andra ska nog få fram instrument så vi kan spela, inga problem skulle jag säga! säger Mats till Hänt.

FOTO: HÄNT TV

Annons