LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nobel 2019: Olyckan som inte visades i SVT:s direktsändning

11 dec, 2019 
Okända kaoset under Nobelfesten 2019 – olyckan som ingen såg
Under gårdagens Nobelfest skedde en olycka – något som inte visades för tittarna som följde tillställningen via SVT:s direktsändning.
Kocken Fredrik Eriksson som såg händelsen beskriver den nu som ”otäck”.
– Man undrade ”herregud, vad är det som händer”, säger han till Expressen.
Annons
NobelfestenBrand logo
Nobelfesten

Under gårdagen hölls den årliga Nobelfesten i Blå hallen i Stockholm. På plats fans massor av gäster och där ibland den svenska kungafamiljen. I år deltog även prinsessan Madeleine, 37, under dagen, något hon avstod från förra året. Men däremot kom hon inte i sällskap av sin make Chris O’Neill, 45.

Orsaken till det var att han bestämt sig för att stanna i Florida för att ta hand om makarnas barn, prinsessan Adrienne, 1, prinsessan Leonore, 5, och prins Nicolas, 4.

Enligt Svensk Dam är anledningen att Chris och Madeleine alltid vill att någon av dem ska vara hemma med barnen. Ibland tar de hjälp av en barnflicka, men försöker få det till så få tillfällen som möjligt, eftersom de alltid vill att barnen ska ha sällskap av mamma eller pappa.

Kaoset som SVT inte visade för tittarna

De som följde tillställningen hemifrån via SVT:s direktsändning kunde se massor av människor i eleganta utstyrslar som drog åt sig mer eller mindre uppmärksamhet.

Annons

Något som tittarna som bevakade tillställningen via direktsändningen däremot missade var en olycka – något som hade kunnat sluta riktigt illa. Flaggorna i salen höjs och sänks under de olika talen, och mitt under ett av talen lossnade en del av anordningen. En stor del i mässing föll ner i ett av borden.

Som tur var hamnade det tunga föremålet på bordet, och krossade några glas. Ingen person kom till skada.

– Efter ett av talen var det en av de här knopparna som slog ner i bordet. Det var bra att någon inte träffades, så att säga. Det slogs sönder lite glas och så där. Vi hade nog tur, säger kocken Fredrik Eriksson som satt vid bordet, till Expressen.

Han fortsätter:

– Man undrade ”herregud, vad är det som händer”. Det gick väldigt fort, men det var lite otäckt, det var det.

Personalen var snabbt på plats för att städa upp på bordet, och enligt Fredrik Eriksson skötte de sig exemplariskt.

FOTO: TT/Jonas Ekströmer, TT/Claudio Bresciani

Annons