LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nina Persson är tillbaka i Malmö: "Skönt att bo i Sverige"

02 mar, 2016 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Från New York till Malmö. Prisade Nina Persson har planterat sig själv och familjen i den skånska myllan.
Annons

Sedan förra sommaren är Nina Persson, 41, tillbaka i Sverige och Malmö. Denna gång har den forna Cardigans-sångerskan sällskap av amerikanske maken Nathan Larson, 45, samt sonen Nils, 5.

På Grammisgalan i förra veckan gästade artisten och henne äkta hälft evenemanget på Cirkus i Stockholm då Nina Persson var nominerad i kategorin Årets barnskiva med albumet “What if…”. Ett pris hon också vann.

Nina Persson - en lågmält glad Grammisvinnare.
Nina Persson – en lågmält glad Grammisvinnare.

Nästan lika stort som att tilldelas Grammisen var att få ta emot statyn av “Electric Banana Band”.

– Det är så här man blir cool på dagis. Helt fantastiskt. Ser du Nils? Jag har en femåring som gillar er jättemycket, sa sångerskan från scenen.

När Hänt får tag på Nina Persson med statyn i ena handen och champagneflaskan i den andra är hon sin vana trogen lågmält glad:

Annons

– Det kändes som om det var ett roligt projekt och en annorlunda grej. Jag var tvungen att hoppa på det, säger hon till Hänt.

Nathan Larson och Nina Persson på årets Grammisgala.
Nathan Larson och Nina Persson på årets Grammisgala.

Att artisten och familjen efter 15 år lämnat New York tycker hon har bjudit på en avsevärd förbättring i livskvalitet. Även om hon förvisso har kvar huset i metropolen.

– Det är lugnt här. När man har en femåring är det skönt att bo i Sverige. I New York är det jättejobbigt att åka till dagis på morgonen. Det är mycket lättare att cykla i Malmö, förklarar hon.

För cirka åtta år sedan drabbades sångerskan av livmoderhalscancer. Att överhuvudtaget kunna bli gravid med Nils krävde något hon i tidningen VI har kallat för en “omfattande fertilitetsmanöver”.

Och sedan sonen föddes har längtan till Skåne blivit starkare.

– Jag har verkligen börjat längta till Malmö mer. Det har varit en dröm att vara här på somrarna med våra fina kompisar, med alla ungar som springer runt och leker. I New York är man mer isolerad, jag gillar inte det egentligen. Att betala det vi gör för dagis och hälsoförsäkringar … en del av mig längtar efter ett annat slags liv, har hon tidigare flaggat för i Sydsvenskan.

Foto: IBL, Instagram

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons