LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nina Ekstrands kritik efter TV4:s beslut om Robinson 2020

19 apr, 2020 
Nina Ekstrand
Nina Ekstrand är en av deltagarna som i kvällens avsnitt av Robinson fick kämpa hårt i den tuffa immunitetstävlingen.
Idag har Nina fortfarande skador som sitter i och nu riktar hon kritik mot TV4:s klippning av programmet.
– Det har mörkats jättemycket, säger hon till Hänt.
Annons
Helikopterdramat i Robinson – som tittarna inte fick seBrand logo
Helikopterdramat i Robinson – som tittarna inte fick se

Under kvällens avsnitt av Robinson har det blivit dags för en av säsongens kanske tuffaste tävlingar. Det är när lag syd ska tävla om immunitet inför ö-rådet som deltagarna tvingas ta sig fram i sanden liggandes med både armarna och benen ihopbundna. I programmet syns trötta och undernärda deltagare som kämpar så mycket de bara kan för att ta sig i mål.

Nina om orättvisorna mellan lagen

Vanligtvis brukar deltagarna i immunitetstävlingarna kunna ge upp och endast låta den personen som vinner bli immun. Men denna gång behövde alla deltagare göra sitt yttersta eftersom att den sista personen i mål tvingades att lämna programmet. Att just denna gren blev den första immunitetstävlingen som lag syd genomförde tror Nina Ekstrand inte var någon slump, då hon anser att det fanns en viss orättvisa i lagens förutsättningar.

– Lag syd som är så jävla kritiserade för att vi har mer driv blev satta på den tuffaste immunitetstävlingen någonsin skulle jag säga. Det har gullats med lag nord hela tiden medan vi har fått springa runt i eld konstant. Det var nog med flit som de lämnade den immunitetstävlingen till oss i och med att det var den första vi var på, säger hon till Hänt.

Annons

Nina menar att tävlingen var oväntat tuff och att hon fortfarande idag har skador som sitter i.

– Lätt beskrivet, det var tortyr, säger hon och fortsätter:

– Många skadades, min axel blev totalt paj efter den tävlingen och jag har fortfarande ärr kvar efter köttsår som jag fick. Den satte sina spår, det var avrättning.

Robinson 2020
Deltagarna i lag syd kämpade för att ta sig fram i sanden. Foto: TV4

Kollapsen under tävlingen

Flera i lag syd drabbades av djupa sår som de sedan hade svårt att ta hand om, berättar Nina. Hon menar också att det fanns tillfällen då kroppen inte ens orkade ha sig fram under utmaningen.

– Jag kan säga att när man tävlade så la kroppen ibland av. Det var ganska otäckt för kroppen la av och du kunde inte röra dig någonstans så det var ett tillstånd som var väldigt skrämmande.

Annons

Nina är dock tydlig med att hon inte riktar någon kritik mot produktionen om valet att arrangera tävlingen men hon tror inte heller att de kommer att ta med denna gren i fortsättningen.

Nina Ekstrands kritik efter TV4:s beslut om Robinson 2020Brand logo
Nina Ekstrands kritik efter TV4:s beslut om Robinson 2020

TV4:s mörkande efter incidenterna

Något Nina däremot inte är helt nöjd med i programmet är klippningen. Hon menar nämligen att TV4 har vinklat Robinson när det kommer till bråken i lag syd. Främst är det klippningen som berör deltagarna Raymond Ahlgren och Cruise Ferreira som Nina tycker har förvrängts.

– Det har mörkats jättemycket, säger hon och fortsätter:

– Det är väldigt mycket. Det är vinklat som att Raymond bara skäller ut Cruise och Katarina. Men de har skapat en hel del för att få honom att faktiskt försvara oss övriga.

Så du tycker att det har vinklats i klippningen?

– Yes det kan jag stå för, säger Nina Ekstrand till Hänt.

FOTO: TV4

Annons