LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Nils van der Poels miljonvinst – efter kritiserade finalen: ”Ja, Ja…”

10 maj, 2023 
Gustav Motte
Nils van der Poels miljonvinst – efter kritiserade finalen: ”Ja, Ja…”
Att Nils van der Poel tog hem Mästarnas mästare var en mindre chock – åtminstone om du frågar tittarna.
Men hur mycket tjänar den 27-årige vinnaren egentligen?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nils van der Poel efter bragdguldet: ”Framförallt heroin”Brand logo
Nils van der Poel efter bragdguldet: ”Framförallt heroin”

Nils van der Poel, 27, tog hem SVT:s Mästarnas mästare 2023 efter en rafflande final. Motståndet var inga mindre än legenderna Johan Wissman, Jens Byggmark och Jörgen Brink.

För Hänt berättade Johan Wissman om finalen.

– Det var jättekul såklart, en lång resa och många upplevelser. Så det var ju fantastiskt kul att få vara med hela vägen, in i kaklet, säger Johan Wissman till Hänt.

Finalen var däremot inte helt utan kontroverser. För på SVT:s Facebook-sida reagerade många på att just Nils van der Poel fick vara med.

Tittarstorm efter finalen

Flera reagerade nämligen på att 27-åringen nyss lagt skridskorna på hyllan.

”Nils har ju knappt slutat med elitidrott. Hur ska de andra ha en chans?”, skrev en person bland annat på SVT:s Facebook-sida.

Annons

Något guldmedaljören Wissman fick svara på.

– Nej men alltså det har ju varit sådär ibland att vissa år har det varit någon som precis har slutat. När jag såg att Nils skulle vara med så skrattade jag lite och tänkte "ja ja men då blir det svårt att vinna", var det första jag tänkte, säger han till Hänt och fortsätter:

– Men samtidigt så kände jag att det var otroligt roligt eftersom jag skulle få möjligheten att träffa Nils liksom. Det är kul att han var med och att få lära känna honom, så det ser jag enbart som positivt, säger Wissman.

Nils van der Poels miljoner

Nils van der Poel gick inte från tävlingen tomhänt.

Till Nyheter24 har Clara Mannheimer, som är exekutiv producent för Mästarnas mästare, bekräftat att alla deltagare får ersättning.

– Deltagarna får ersättning. Vi kan inte begära att de ska ta ledigt från sina vanliga uppdrag och arbeten utan ersättning, säger Mannheimer. Hon vill däremot inte svara på några exakta summor.

Enligt Nyheter24 drog 27-åringens bolag, Nils van der Poel AB, in 2022 totalt 2 499 000 kronor, med en vinst på 1 683 000 kronor.

Däremot tar inte van der Poel del av sina miljoner i någon större skala. Nyhetssajten skriver att 27-åringens taxerade inkomst 2021 var på hyggliga 33 700 kronor.

Foto: ORRE PONTUS/Aftonbladet, Claudio Bresciani/TT, SVT

Annons